Policininko ginklas atsirado mįslingomis aplinkybėmis

Šilutės rajono policijos pareigūnas atgavo tarnybinį pistoletą, prarastą bandant sulaikyti visureigį, kuriuo, įtariama, buvo gabenama kontrabanda. Į areštinę, pareiškus įtarimus ginklo pagrobimu, buvo uždaryti trys jaunuoliai.

Į Šilutės areštinę uždarytas 23 metų amžiaus Pagėgių savivaldybės Stoniškių kaimo gyventojas Adas Bagdonas, Rukų kaimo gyventojas 19-metis Mantas Miliauskas ir už poros savaičių 24-ąjį gimtadienį švęsiantis Tauragės rajono Eičių kaimo gyventojas Romas Mikalauskas.

Praėjusį šeštadienį persekiojant kontrabandininkų visureigį Šilutės rajono PK Patrulių būrio vyresniojo inspektoriaus Mariaus Mulskio prarastas pistoletas ČZ-75B į jo rankas grįžo keistomis aplinkybėmis.

Ginklą, įdėtą į plastikinį maišelį, prie savo namo Pagrynių kaime durų rado pareigūno tėvas. Apie tai jis nedelsdamas pranešė sūnui, o šis – policijos komisariato vadovybei.

Beje, būtent tuo metu Pagėgiuose pareigūnai suiminėjo įtariamuosius. Šilutės rajono PK viršininkas Stanislovas Mišeikis „Vakarų ekspresui” teigė, jog juos nustatant dirbo ne tik Šilutės, bet ir aplinkinių rajonų teisėsaugininkai.

Šilutės policijoje atliekamas ne tik ikiteisminis tyrimas dėl ginklo pagrobimo, bet ir tarnybinis patikrinimas.

Teisėsaugininkai neatskleidžia, ar sulaikytieji asmenys anksčiau buvo žinomi kaip kontrabandininkai. Aišku tik tiek, kad visi trys įtariamieji, beje, niekur nedirbę ir nesimokę, anksčiau teisti nebuvo.

Pagal automobilio registracijos numerius nustatyta, kad visureigis „Mitsubishi L200”, kuriame liko M. Mulskio ginklas, priklauso Vidurio Lietuvos gyventojui, tačiau tai nereiškia, jog mašinos savininkas yra prisidėjęs prie nusikaltimo.

„Vakarų ekspresas” jau rašė, jog šeštadienį M. Mulskis ir Šilutės rajono PK Apylinkės inspektorių veiklos grupės viršininkas Sigitas Jonikaitis tarnybiniu automobiliu „Škoda Octavia” Sausgalvių kaimo ribose stabdė pikapą „Mitsubishi L200”.

Turėta duomenų, jog juo gali būti gabenama kontrabanda. Tačiau vairuotojas nepakluso teisėsaugininkų reikalavimams bei padidinęs greitį nuvažiavo.

Netrukus persekiojamas krovininis visureigis užklimpo sniego pusnyje Tatamiškių kaimo ribose. M. Mulskiui pribėgus prie pažeidėjų pikapo, šis pajudėjo ir šoniniu veidrodėliu užkabino pareigūną už uniformos rankovės.

Visureigio velkamas M. Mulskis rankoje laikytu tarnybiniu pistoletu išdaužė vairuotojo durelių stiklą, tačiau mašiną sumėčius jo ginklas įkrito į saloną. Visureigis nesustojo ir nuvažiavo. Karštomis pėdomis sulaikyti įtariamųjų nepavyko.

Žaneta Skersytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.