Cota – girtas prie vairo

Kauno žalgirietis Eismo priežiūros pareigūnams „pripūtė” 0,55 promilės.

Padauginęs alkoholio Kauno „Žalgirio” krepšinio komandos legionierius Edas Cota neatsispyrė pagundai sėsti prie automobilio vairo.

Tačiau šis 29 metų 186 cm ūgio JAV krepšininko pasivažinėjimas Kauno gatvėmis jam kainuos nuo tūkstančio iki pusantro tūkstančio litų arba vairuotojo pažymėjimo atėmimą.

Išgėrusį žaidėją pagavo šalies Eismo priežiūros tarnybos pareigūnai.

Sklido alkoholio kvapas

Vėlų šeštadienio vakarą iš sostinės į Kauną atvyko 19 Lietuvos policijos Eismo priežiūros tarnybos pareigūnų. Jie apie 23 val. 15 min. keliose vietose užtvėrė pagrindinius Kauno kelius ir ėmė stabdyti visus automobilius, tikrindami vairuotojų blaivumą.

Jau po vidurnakčio policininkai sustabdė naujutėlaitį automobilį „Renault Scenic”, kurį vairavo „Žalgirio” krepšinio komandos įžaidėjas, amerikietis E.Cota. Pareigūnams priėjus prie mašinos patikrinti vairuotojo dokumentų, E.Cota pravėrė durelių stiklą.

Su krepšininku lietuviškai pasisveikinęs policininkas pajuto iš automobilio salono sklindantį alkoholio kvapą, tad buvo nuspręsta patikrinti ne tik žalgiriečio dokumentus, bet ir jo blaivumą.

Lengvas girtumo laipsnis

„Ekstra žinių” duomenimis, krepšininkas su jį sustabdžiusiais policininkais bendravo laužyta lietuvių kalba, tačiau elgėsi mandagiai bei korektiškai.

Jis neatsisakė papūsti į alkoholio tikrintuvą ir net bandė prajuokinti pareigūnus. Geros nuotaikos E.Cota neprarado net tada, kai tikrintuvo skalėje išvydo skaičius, liudijančius apie lengvą jo girtumo laipsnį – 0,55 promilės.

Anot policininkų, „Žalgirio” legionierius neneigė, kad prieš sėsdamas prie vairo gėrė tauriuosius gėrimus, sutiko su alkoholio tikrintuvo rodmenimis.

Už automobilio vairavimą lengvai apsvaigus nuo alkoholio policininkai tarnybiniame automobilyje amerikiečiui surašė administracinių teisės pažeidimų protokolą, kurį šis pasirašė.

Iš E.Cota nebuvo paimtas vairuotojo pažymėjimas, tačiau sėsti prie automobilio vairo jis jau nebegalėjo. Ką žalgirietis pasikvietė į pagalbą, ar teko pasinaudoti vilkiko paslaugomis, policijos pareigūnai neatskleidžia.

Gali netekti pažymėjimo

„Mums nesvarbu, kas sėdi prie vairo, nekreipiame dėmesio į šių žmonių pareigas ar socialinę padėtį. Jie visi yra vairuotojai ir privalo besąlygiškai laikytis Kelių eismo taisyklių”, – „Ekstra žinioms” sakė Lietuvos Eismo priežiūros tarnybos viršininkas Saulius Skvernelis.

Amerikiečiui už automobilio vairavimą lengvai apsvaigus nuo alkoholio gresia vairuotojo pažymėjimo atėmimas nuo vienerių iki pusantrų metų arba piniginė bauda nuo 1 tūkst. iki 1,5 tūkst. litų.

Vis dėlto teigiama, jog E.Cota atsipirks pinigine bauda. Pasak Kauno policininkų, būtent taip dažniausiai baudžiami Kelių eismo taisykles pažeidę užsieniečiai.

„Jei amerikietis dėl nedoro savo poelgio demonstruos didelę atgailą bei sielvartą, jam gali tekti pakloti tik minimalią – tūkstančio litų baudą”, – sakė nenorėjęs skelbti spaudoje savo pavardės vienas Eismo priežiūros tarnybos pareigūnas.

Kauniečiai būtų paleidę

„Ekstra žinių” duomenimis, E.Cota įkliuvimas Vilniaus pareigūnams tarp Kauno policininkų vakar buvo plačiai aptarinėjamas.

Vieni gailėjosi „Žalgirio” legionieriaus, kiti stebėjosi jo žioplumu.

„Jis, be abejo, nemoka skaityti lietuviškų laikraščių, tačiau, mano manymu, jam vis tiek kažkas iš žalgiriečių turėjo pasakyti, jog tokie reidai rengiami.

O gal E.Cota paprasčiausiai tikėjosi lengvai išsisukti, juk Kaune „Žalgirio” legionierius visi gerbia”, – spėliojo tas pats Eismo priežiūros tarnybos pareigūnas.

Kauno „Žalgirio” komandos treneris Antanas Sireika: „Tikrai nežinojau, kad E.Cota įkliuvo vairuodamas girtas.

Nuo šeštadienio vakaro iki sekmadienio vakaro žaidėjai ilsėjosi – negaliu atsakyti už juos, o juolab žinoti, ką jie veikia.

Kita vertus, ši žinia tikrai nelabai maloni. Amerikietis – ne iš tų, kurie mėgsta stikliuką.

Matyt, jį paveikė naujiena, kad iš komandos išėjo puertorikietis Larry Ayuso. Jie buvo labai geri draugai.

Jau šeštadienio Baltijos krepšinio lygos mače su „Ventspils” ekipa E.Cota buvo kažkoks kitoks – be nuotaikos. Galbūt jis taip vakare „užpylė” sielvartą, kad nėra L.Ayuso?

Nors man puertorikiečio atsisveikinimas su komanda atrodo dėsningas ir naudingas.

Žiūrėkite, kaip be jo žaidė Tanoka Beardas ir Reggie Freemanas. Tiesiog skraidė po aikštę. Manau, E.Cota tai bus gera pamoka ateičiai”.

Kauno „Žalgirio” krepšinio klubo viceprezidentas Gediminas Navikauskas: „Man labai juokinga, kad negalime gauti oficialios informacijos iš policijos. Visi kalba, kad E.Cota sugautas vairuojantis išgėręs, tačiau Eismo priežiūros tarnybos pareigūnai jokios informacijos neteikia.

Iš pradžių manyta, kad ne E.Cota pateko į policininkų rankas. Kai gausime patvirtinimą iš policijos, tada ir spręsime, kaip bausti krepšininką už nusižengimą.

Taip, amerikietis, matyt, išgėrė. Tačiau jis, kaip sakoma, tai darė ne tarnybos metu – laisvalaikį gali praleisti kaip nori.

„Žalgirio” klubas turi savo vidines taisykles ir visiems žaidėjams privalu jų laikytis.

Manau, mes nubausime žaidėją pinigine bauda, tačiau šis klausimas bus sprendžiamas klubo valdybos posėdyje išklausius visas puses ir atsižvelgus į aplinkybes”.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.