Sutartis su HP „Acme Baltijai” atveria Europą

Didžiausia Lietuvoje informacijos laikmenų gamintoja ir pardavėja „Acme Baltija” 2006 metais planuoja įrašomų CD-R ir DVD-R diskų gamybą didinti iki 50% bei pradėti juos eksportuoti į Centrinės ir Rytų Europos šalis. Naujas galimybes lietuviams atveria metų pabaigoje pasirašyta licencijavimo sutartis su pasauline IT kompanija „Hewlett-Packard” (HP).

„Acme Baltija” pasirašė išskirtinę „LightScribe” tipo įrašomųjų diskų gamybos licencijavimo sutartį su HP. Lietuvos įmonė tapo pirmoji visoje Rytų Europoje, galėsianti gaminti naujausio tipo informacijos laikmenas su specialiu paviršiumi, ant kurio buitiniu būdu galima spausdinti aukštos kokybės spaudinius. Technologija veikia panašiai kaip lazerinis spausdintuvas, tik čia norimas piešinys ar tekstas bus pernešamas tiesiai ant kompaktinio disko, o ne popieriaus.

„Tai unikali HP sukurta technologija, kurią naudoti turi teisę tik pasauliniai laikmenų gamybos lyderiai. Kol kas tokias licencijavimo sutartis buvo pasirašę tik „Memorex”, TDK, „Verbatim” ir dar keletas didžiųjų tarptautinių bendrovių. Pasirašę sutartį su HP, sulaukėme interesantų iš Europos, kurie svarsto galimybes pirkti mūsų gaminamas CD-R ir DVD-R laikmenas bei platinti savo rinkose”, – sako „Acme Baltija” vadovas Tomas Palšis.

Vadovas viliasi, kad jau ateinančių metų pirmoje pusėje Centrinėje Europoje bus galima įsigyti „Acme” prekės ženklu pažymėtų įvairių tipų įrašomųjų diskų, kurie, pagal pardavimus, šiandien užima pirmaujančią vietą Baltijos šalių rinkoje. 2006 m. „Acme Baltija” planuoja Europos rinkoms pateikti apie 0,5 mln. vnt. „Acme LightScribe” CD-R ir DVD-R diskų.

„Džiaugiamės, kad mus įvertino pasauliniai IT rinkos lyderiai. Kartu, tai geriausias mūsų gaminamos produkcijos kokybės įrodymas, nes HP atidžiai renkasi įmones, su kuriomis pasirašo licencijavimo sutartis. Atsidūrėme „vienoje kompanijoje” su pasauliniais laikmenų rinkos lyderiais „Verbatim”, TDK, tai, neabejotinai, vienas didžiausių mūsų, kaip gamintojo, pasiekimų”, – neslepia džiaugsmo p. T. Palšis.

Bendrai 2005 m. „Acme Baltija” savo „Acme” prekės ženklu pažymėtų įvairių laikmenų pardavimus, lyginant su 2004 m., padidino 85% iki maždaug 18 mln. vnt. Metinė įmonės apyvarta pernai augo 28% iki maždaug 23 mln. litų. Šiemet „Acme Baltija” laikmenų gamybą numačiusi didinti 40%-50%.

Pernai „Acme Baltija” toliau aktyviai plėtė prekybą Ukrainoje ir Baltarusijoje, be šių šalių bendrovė prekiauja dar ir Latvijoje bei Estijoje. Šiemet įmonė labiausiai plėstis numačiusi Centrinės ir Rytų Europos rinkose.

2005 m. „Acme Baltija” toliau plėtė savo asortimentą ir pradėjo prekiauti „Acme” prekės ženklu pažymėtais mp3 muzikos grotuvais, ausinėmis, foto popieriumi ir kitomis kanceliarijos prekėmis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.