Mokesčiai vers mokytis

Norintieji sutaupyti pinigų turės perprasti naujus mokesčių mokėjimo būdus.

Jeigu valstybės įmonė „Lietuvos paštas” atsisakys toliau derėtis, gyventojai nebegalės už paslaugas atsiskaityti pašte. Bankuose už vieną mokesčio pervedimo operaciją imami du litai. Todėl žmonės bus priversti ieškoti pigesnių būdų susimokėti mokesčius.

Galima ir nemokamai

Atsiskaityti tenka bent keliems paslaugų tiekėjams už vandenį, elektrą, dujas, telefoną, televiziją, internetą, draudimą, lizingo sutartis. Jeigu visas sąskaitas tektų mokėti bankuose, vien už mokesčių priėmimą reikėtų pakloti apie 20 litų.

Pigiausi alternatyvūs būdai susimokėti už paslaugas – tiesioginis debetas ir banko interneto linija.

Bankų skyriuose arba tiesiog paslaugų tiekimo įmonėse galima sudaryti tiesioginio debeto sutartis. Vienur atsiskaitant šiuo būdu atlikti pavedimą nekainuoja nieko, kitur – 0,4 lito. Vienas pavedimas internetu gali kainuoti iki vieno lito.

Šie būdai prieinami ne visiems klaipėdiečiams, juo labiau – rajono gyventojams.

Jau aišku, kad pašte atsiskaitant už suvartotas dujas ir elektrą vartotojams mokėti, kaip ir anksčiau, nereikės. Tačiau gali prisidėti išlaidos už kitas sąskaitas.

Tarifas netenkina

Sausio 4 dieną Lietuvos pašto filialas Klaipėdos apskrities centrinis paštas bendrovei „Klaipėdos vanduo” dar kartą pasiūlė sudaryti naują įmokų priėmimo sutartį. Joje pasiūlyta nauja kaina: už kiekvienos įmokos priėmimą – 0,85 Lt, už duomenų apdorojimą (už vieną mokėjimo dokumentą) – 0,15 Lt. Iš viso 1 litas už vieną įmoką.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo” Pardavimų departamento direktorius Dangeras Aleksandrovas sakė, kad ir šios išlaidos įmonei būtų per didelė našta. Todėl įmonė tikisi pratęsti derybas su paštu.

Našta – per sunki

Kaip teigė savivaldybės Butų ūkio ir energetikos skyriaus vedėjo pavaduotoja Birutė Paulaitienė, sutarčių su Lietuvos paštu iki šiol nepasirašė ir Klaipėdos daugiabučius namus administruojančios įmonės. Vienas litas už kiekvienos įmokos priėmimą ir įmokų administravimą joms būtų per sunki našta.

Todėl administratoriai kantriai laukia pašto kvietimo derėtis. Įmonės „Buitis be rūpesčių” direktorė Birutė Jevdokimenko sakė, kad raštą dėl naujos sutarties paštui išsiuntė dar liepą. Anot jos, ilgai delsęs atsakyti, vėliau paštas pagrasino, kad nesudarius sutarties pinigai už priimtas įmokas bus išskaičiuojami priverstinai.

Žada išskaičiuoti

Tokie ketinimai matyti ir oficialiame rašte, kurį Lietuvos pašto generalinis direktorius Jonas Šalavėjus gruodžio 29 dieną išsiuntė Lietuvos savivaldybių asociacijai.

Jis taip pat informavo, kad naujas įmokų, mokesčių priėmimo paštuose tarifas bus „fiksuotas ir vienodas visiems paslaugų teikėjams”.

Patrauklių pasiūlymų administratoriai tikisi sulaukti iš bankų. Vienas jų jau juos pateikė.

Aušra Lukauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.