Nelaimių priežastys – sudėtingos žiemos eismo sąlygos

Pirminiais duomenimis, per savaitę (2005 m. gruodžio 30 – 2006 m. sausio 5 d.) Lietuvos keliuose įvyko 82 eismo įvykiai. Juose 12 žmonių žuvo, 98 buvo sužeisti. Tarp pastarųjų – 13 nepilnamečių.
Žuvo 5 keleiviai, 3 vairuotojai, 3 pėstieji, 1 dviratininkas.
Žuvo 7 vyrai ir 5 moterys. Jų amžiaus vidurkis – 36 metai.

Gruodžio 31-osios vakare Kupiškio rajone, kelyje Daugpilis-Rokiškis-Panevėžys, krovininis automobilis ,,Renault”, vairuojamas 46 metų vyro, partrenkė ir mirtinai sužalojo kelio važiuojamąja dalimi ėjusią 35 metų moterį.
Sausio 1-ąją priešpiet Kėdainių rajono Apytalaukio kaime, kelyje Kėdainiai-Šventybrastis-Krekenava, saugaus greičio nepasirinko ir vairuojamo automobilio BMW 318 nesuvaldė neblaivus 29 metų Kėdainių miesto gyventojas. Automobilis nulėkė nuo skardžio ir apvirto. Įvykio metu žuvo du automobilio 18 ir 22 metų keleiviai. Dar vienas 18-metis vaikinas dėl galvos ir stuburo traumų paguldytas į Kėdainių ligoninės Traumatologijos skyrių. Vairuotojas komos būklės išvežtas į Kauno medicinos universiteto klinikas.
Tos pačios dienos popietę Neringoje, slidžiame kelyje Smiltynė-Nida, vairuojamo automobilio ,,Volkswagen Golf” nesuvaldė 26 metų Varėnos miesto gyventojas. Automobilis atsitrenkė į pakelės medį. Įvykio metu sužeisti keturi keleiviai. Dvi 24 ir 25 metų merginos, studentės vilnietės, dėl sunkių daugybinių sužeidimų komos būklės buvo paguldytos į Klaipėdos ligoninės reanimaciją, kur mirė. 26 metų vaikinas paguldytas į Traumatologijos skyrių. Lengviausiai nukentėjusiai 24 metų keleivei paskirtas ambulatorinis gydymas. Vairuotojas įvykio metu nenukentėjo. Sužeistuosius iš sulamdyto automobilio išlaisvino Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai.
Sausio 3-osios popietę Kelmės rajone ties Kryžbarko kaimu, kelyje Ryga-Šiauliai-Tauragė-Kaliningradas, padengtame sniegu, automobilį ,,Volvo 740″ vairavęs 24 metų Kauno miesto gyventojas nepasirinko saugaus greičio. Jo automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur atsitrenkė į krovininį automobilį MAN, vairuojamą 37 metų vyro. Įvykio metu žuvo lengvojo automobilio vairuotojas ir 25 metų keleivė. Nukentėjo ir antrojo automobilio keleivė, 6 mėnesių mergaitė – ji paguldyta į ligoninę.
Sausio 5-osios vakare Panevėžio rajone, kelyje Panevėžys-Pušalotas, 42 metų šio rajono gyventojo vairuojamas automobilis ,,Audi 80″ partrenkė ta pačia kryptimi dviračiu važiavusį apie 65-70 metų vyrą. Dėl patirtų sužeidimų jis mirė vežamas į ligoninę. Žuvusiojo asmenybė nenustatyta.

Pagrindinės savaitės eismo įvykių priežastys: slidūs, padengti suvažinėtu sniegu keliai nemažas išbandymas vairuotojams, taip pat pėstiesiems. Deja, ne visi vairuotojai sugeba įvertinti pakankamai sudėtingas eismo sąlygas žiemą: nesumažina važiavimo greičio, neįsitikę saugumu, lenkia kitas transporto priemones. Pėstieji, eidami tamsiu paros metu užmiesčio keliuose, nenaudoja atšvaitų ar kitų šviesą atspindinčių daiktų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.