Smogusi į širdį, moteris neatgailauja

Teista už nužudymą bei plėšimą moteris vėl sėdo į teisiamųjų suolą. Šį kartą – už tai, kad tik per plauką nenužudė kaimyno.

32 metų iš Vilniaus kilusi Liudmila Jurgelevič yra „turtingos” biografijos moteris. Būdama 21-erių ji buvo įkalinta už nužudymą. Nuteista kalėti 6 su puse metų po septynerių metų ji vėl buvo nuteista, šįkart už reketą. 2003-iaisiais grįžusi iš įkalinimo ji pardavė mirusios motinos butą Vilniuje ir atsibastė į Klaipėdą. Iki pat pernykštės vasaros ji tikino gyvenusi iš gautųjų pinigų, glaudėsi pas sugyventinį Įgulos gatvėje.

Pernai rugpjūčio 8-osios rytą L.Jurgelevič policininkai rado sugyventinio bute ir išsivežė apklausai. Dar gerai neprablaivėjusiai moteriai teko aiškintis, kaip naktį ji peiliu sužalojo savo kaimyną.

Vakar teisme L.Jurgelevič sklandžiai dėstė tos nakties įvykius. Išvakarėse ji, jos sugyventinis, tame pačiame bute bendra virtuve besinaudoję Ramūnas Stasiulis ir jo motina girtavo. Kai baigėsi degtinė, palikusi girtą sugyventinį namuose Liudmila su kaimynu susiruošė pas R.Stasiulio motinos sugyventinį. Ten buvo toliau girtaujama.

Naktį R.Stasiulis smarkiai sumušė L.Jurgelevič. Ši tikino, jog nukentėjo todėl, kad kaimynas jai meilinosi, bet ji nesutiko mylėtis. Tačiau R.Stasiulis tvirtino, jog buvo kitaip. Kol jis bėgo į parduotuvę degtinės, jo motina pasigedo rankinėje turėto mobiliojo telefono. Buvo įtarta L.Jurgelevič. Ši neprisipažino, bet, gavusi kelis smūgius į veidą, „prisiminė” paslėpusi telefoną vonioje po rankšluosčiu. Išsiaiškinę santykius, sugėrovai toliau draugiškai tęsė užstalę.

Kai baigėsi gėrimai, R.Stasiulis ir L.Jurgelevič skirtingais keliais grįžo namo. Moteris pasakojo labai įširdusi dėl sumušimo ir norėjusi atkeršyti. R.Stasiulio kambaryje plyšojo muzika. L.Jurgelevič įėjo ir nesitaikydama smogė jam virtuviniu peiliu. Kai moteris pasisakė sugyventiniui, ką padariusi, šis jai pataręs bėgti.

Netrukus atskubėjo policininkai bei medikai. Nors sužalotajam peilis kliudė širdies skilvelį bei kitus vidaus organus, jis išgyveno ir jau po 7 dienų išsiprašė namo. Sužalojimo naktį R.Stasiulio kraujyje aptiktas beveik mirtinas alkoholio kiekis.

L.Jurgelevič teisme pareiškė: „Gailiuosi tik vieno, kad tą naktį griebiau peilį, o ne keptuvę. Dabar dėl tokio šū… teks sėdėti. Atsiprašiau jo motinos, bet jo atleidimo niekada nepaprašysiu.”

Teismo sprendimą šioje byloje tikimasi išgirsti kitą penktadienį.

Daiva Janauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.