Smegduobė grasina praryti pasvaliečių namą

Viename iš kambarių pakėlęs linoleumo dangą, Pasvalio gyventojas po ja aptiko dviejų metrų gylio ir pusantro metro pločio smegduobę.

Pasvalio Geležinkeliečių gatvės 6-ojo namo šeimininkai – motina ir sūnus Lapinskai – miegoti eina su didele baime. Žmonės bijo, kad miegodami gali atsidurti po žeme.
Sausio 3-iąją viename iš dar neįrengtų namo kambarių Rolandas Lapinskas po linoleumu aptiko didžiulę dviejų metrų gylio ir pusantro metro pločio smegduobę.

Kad jų namas pastatytas ant smengančios žemės, Lapinskas prisipažino įtaręs jau senokai. Anot jo, iš pradžių pradėjo trūkinėti mūrinė namo siena, vėliau įskilo pamatai. Įtrūkimus vyras mėgino užglaistyti cementu, tačiau plyšiai vis didėjo.

Kada jo name atsivėrė smegduobė, Lapinskas prisipažino nežinąs. Ją pastebėjo tik antradienį.

Biržų regioninio parko geologė Dangutė Kučinskaitė LŽ sakė, kad Pasvalyje aptikta smegduobė – jau antroji šiomis dienomis atsivėrusi po gyvenamuoju namu. Dar viena atsivėrė pačiuose Biržuose. Šio namo gyventojai taip pat bijo nakvoti savo namuose.
Abiejų smegduobės grėsmę, pasak Kučinskaitės, išsamiai ištirs jau šiandien tyrimo darbus pradėsiantys Lietuvos geologinės tarnybos specialistai.

Daiva Baronienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.