Karaliai Vilniaus gatvėmis vaikščios lydimi policijos pareigūnų

Sausio 6 dieną, 16.30 val., Vilniaus senamiesčio gatvėmis tradiciškai keliaus Trys Karaliai. Siekiant eisenos dalyvių ir stebėtojų saugumo, juos lydės policijos ekipažas. Planuojama, jog eitynės tęsis ne ilgiau nei pusę valandos.

Teatralizuotas Trijų Karalių žygis nuo Aušros vartų iki Katedros aikštės Vilniuje organizuojamas jau 6 kartą. Šiemet šią tradiciją pratęsė viešųjų renginių ciklo „Kalėdos sostinėje 2005” organizatoriai „Concept events & media” kartu su Vilniaus miesto savivaldybe.

„Kaip ir dauguma gražiausiųjų Europos miestų, Vilnius pamažu formuoja savo tradicijas. Malonu organizuoti renginį, kuris į senamiestį pritraukia ne tik miesto gyventojus, bet ir svečius”, – sakė organizatorių UAB „Concept events & media” generalinis direktorius Tadas Rimdžius.

Karališkąją procesiją šiemet sudarys 7 pagrindiniai personažai – tai trijų metrų aukščio karūnuotos figūros: Kasparas, Merkelis ir Baltazaras bei juos lydintys Biblijinio epizodo veikėjai: archangelas ir 3 piemenys. Eisenos metu Karaliai miestui linkės derlingų, sėkmingų metų bei neš dovanas į Katedros aikštėje įrengtą prakartėlę.

„Ši eisena bus originalus vaidinimas, kurio veiksmas bus atliekamas ne statiškoje scenoje, o žaismingai keliaujant senamiesčio gatvėmis į Katedros aikštę”, – apie Trijų Karalių žygį kalbėjo „Concept events & media” generalinis direktorius T. Rimdžius.

Eitynių pabaigoje – Biblijinio siužeto 15 minučių trukmės spektaklis „Betliejus”. Jame vaidins eisenoje matyti personažai bei kiti veikėjai, lauksiantys ateinančiųjų karalių Katedros aikštėje – Kalėdinėje miesto širdyje.

Spektaklis subtiliai perteiks gerai žinomą legendą apie tris išminčius, kurie atnešė aukso, smilkalų ir miros, tuo pagarbindami gimusį Kristų.

Spektaklio metu skambės specialiai kompozitorės Snieguolės Dikčiūtės parengtas kalėdinių melodijų repertuaras.

Trijų Karalių žygis bus paskutinis organizuojamas šventinio ciklo „Kalėdos sostinėje 2005” renginys. Organizatoriai „Concept events & media” tikisi, jog teatralizuota eisena bus ne mažiau įspūdinga ir įdomi, nei kiti šiemetinių žiemos švenčių proga įgyvendinti renginių projektai – unikalios miesto eglės įžiebimo ceremonija-miuziklas „Kalėdų fabrikas”, Kalėdinė mugė Gedimino prospekte-Odminių skvere bei Kalėdinis koncertas Katedros aikštėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.