Panda ActiveScan dažniausiai 2005 metais aptiktų virusų ir šnipinėjimo programų dešimtukas

Rimtesnių virusinių epidemijų 2005 m. nebuvimas lėmė Panda ActiveScan dažniausiai aptiktų virusų dešimtuko tik nedidelius pasikeitimus per visus metus.

Tačiau tai nereiškia, kad rizika užsikrėsti kenksmingu kodu kokiu nors būdu sumažėjo, netgi visai priešingai. Anot Luis Corrons, PandaLabs direktoriaus: „Virusų aktyvumas yra didesnis nei kada nors anksčiau, pirmiausia dėl daugelių šių grėsmių, kurios linkusios rūpintis daugybės naujų grėsmių variantų išplatinimu per labai trumpą laiko tarpą, kūrėjų pritaikytos strategijos. Taip yra su Bagle, Sober ir Mytob šeimos kirminais.”

Bet kuriuo atveju, kai kurie kenksmingi kodai buvo ypač aktyvūs ir Panda ActiveScan paskelbė 2005 m. dažniausiai aptiktų virusų dešimtuką:

1. W32/Sdbot.ftp
2. W32/Netsky.P.worm
3. Trj/Qhost.gen
4. W32/Gaobot.gen.worm
5. Trj/Citifraud.A
6. Trj/Zapchast.D
7. W32/Parite.B
8. W32/Netsky.D.worm
9. W32/Sasser.ftp
10. VBS/Psyme.C

Pagal Panda ActiveScan 2005 m. dažniausiai aptiktų virusų dešimtuką gali būti padarytos tokios išvados:

– Pusiausvyra tarp trojanų ir kirminų. Nors praeitais metais kompiuteriniai kirminai labai pasižymėjo dažniausiai aptiktų virusų sąraše, 2005 m. išryškėjo dar didesnė pusiausvyra. Ši tendencija taip pat buvo matoma mėnuo iš mėnesio.
– Tinklo botai ir finansinės apgavystės – didėjanti grėsmė. Su Sdbot – tipišku boto pavyzdžiu – pirmoje vietoje ir tokio kenksmingo kodo kaip Citifraud.A, sukurto atlikinėti „phishing” atakas, buvimu sąraše tampa aišku, kad pasikeitė motyvacija kenksmingų kodų kūrėjų, kurie dabar pirmiausia siekia finansinio pasipelnymo.
– Prastai saugomi kompiuteriai – nuolatinė grėsmė. Dažnai pasikartojantis kenksmingų kodų „veteranų” kaip Parite.B ir Sasser ar tokių, kaip Netsky.P, kurie išnaudoja programinės įrangos pažeidžiamumus, buvimas parodo, kiek daug kompiuterių vis dar yra prastai saugomi. Taip sukuriama tinkamą aplinką virusų kūrėjams paskleisti naujus kenksmingus kodus.

Kalbant apie šnipinėjimo programas, pagal Panda ActiveScan surinktus duomenis, 2005 m. dažniausiai aptiktos buvo New.net, Cydoor, Betterlnet ir Altnet.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.