Informacija ir paaiškinimai akcizų mokėtojams

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) parengė informacinį leidinį: „Lietuvos Respublikos akcizų įstatymo apibendrintas paaiškinimas (komentaras)”.
Leidinyje išsamiai paaiškintas šio įstatymo didžiosios dalies straipsnių taikymas: kaip steigiamas akcizais apmokestinamų prekių sandėlis, kokia tvarka jis registruojamas, kaip gali vykdyti veiklą, kokia tvarka gali įsigyti akcizais apmokestinamų prekių registruoti ir neregistruoti prekybininkai, jų teisės bei prievolės, kaip akcizais apmokestinamos prekės gabenamos į kitą ES valstybę, kaip tokios prekės įvežamos į Lietuvos Respubliką arba per ją gabenamos. Aptariamos mokesčio lengvatos bei kiti akcizų mokėtojams aktualūs klausimai.
Leidinyje yra išsamūs komentarai, kaip akcizais apmokestinamas etilo alkoholis ir alkoholiniai gėrimai, apdorotas tabakas, energetiniai produktai. Paaiškinimai iliustruojami pavyzdžiais.
Pateikdama atskirų akcizų įstatymo straipsnių apibendrintus paaiškinimus ir komentarus, VMI siekia padėti mokesčio mokėtojams geriau suprasti bei tinkamai įgyvendinti savo teises ir pareigas, suvienodinti akcizų įstatymo taikymo praktiką valstybinėse mokesčių inspekcijose.
Leidinys skelbiamas VMI prie FM leidžiamoje interneto svetainėje adresu: www.vmi.lt, skyrelyje „Leidiniai”.

Valstybinė mokesčių inspekcija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.