Balsavusiems klausytojams bus atsilyginta „Fun Lovin’ Criminals” koncertu

Nuo šiandien pradedami rinkti „Radiocentro” metų geriausieji – atiduoti savo balsą už mėgstamus Lietuvos popmuzikos atlikėjus visi norintieji gali radijo stoties tinklapyje internete.

Naujųjų metų išvakarėse „Radiocentras” paskelbė nominacijų sąrašą, o šiandien, sausio 3-iąją, skelbiama balsavimo pradžia.

Radijo stoties programų direktorius Donatas Bučelis vylėsi, kad lietuviškos muzikos mėgėjai bus ne mažiau aktyvūs nei pernai. Kasmet už pretendentus į tradicinius apdovanojimus balsuoja keliasdešimt tūkstančių stoties klausytojų.

Tarp pretendentų į septynias nominacijas – ir keletas gerai žinomų klaipėdiečių. Geriausia atlikėja pretenduoja tapti Geltona, o geriausiu atlikėju – Amberlaifas.

Net trijose kategorijose nominuota grupė YVA, kurios lyderę Nataliją Zvonkę jau taip pat galima vadinti klaipėdiete.

Geriausia atlikėja taip pat gali tapti Taja, Atlanta ir Jurga Šeduikytė.

Dėl geriausio atlikėjo apdovanojimo su Amberlaifu varžosi Žygis, Alanas Chošnau ir Hokšila.

Hokšila nominuotas ir geriausio debiuto kategorijoje – kartu su YVA, „69 Danguje” ir „Poliklinika”.

Apdovanojimą už geriausią alternatyvą gali laimėti „G&G Sindikatas”, „Kitokie MC”, Kentas ir „Mėsa”. Geriausia grupe bus pripažintas vienas iš penkių kolektyvų: „Mokinukės”, „Delfinai”, YVA, „Skamp” arba NEO.

Tapti geriausia daina pretenduoja „InCulto” „Boogaloo”, Lino ir Simonos „Albino laiškas”, J. Šeduikytės „Nebijok”, Hokšilos ir „B.J. Fighters” kartu su L. Adomaičiu įrašyta „Pasaulis gražus” ir „Tabu” „Jausmas”.

Geriausio albumo apdovanojimo siekia J. Šeduikytės „Aukso pieva”, YVA „Berniukams”, „Biplan” „Chuligans”, „Skamp” „Deadly” ir Atlantos „Širdis”.

Be to, ceremonijoje sostinės „Siemens” arenoje sausio 28 dieną bus įteikti dar du apdovanojimai, už kuriuos nebus balsuojama.

Po apdovanojimą gaus praėjusių metų „Radiocentro” Lietuvos „Top 20” lyderis – grupė ar atlikėjas, bei labiausiai šalies muzikai nusipelnęs asmuo, kolektyvas ar muzikinis reiškinys – pastarąjį apdovanojimą radijo stotis skiria savo nuožiūra.

Pasak D. Bučelio, kam bus įteikti šie apdovanojimai, jau aišku, tačiau visuomenė laureatus sužinos tik ceremonijos metu.

Anot „Radiocentro” atstovo, praėję metai Lietuvos popmuzikai buvo gana sėkmingi: D. Bučelio teigimu, buvo daug apdovanojimų vertų atlikėjų.

Būsimo renginio detalių orgnizatoriai kol kas neatskleidžia – ceremonijos scenarijus dar nėra galutinis ir gali keistis.

Tačiau „Radiocentro” savireklamos vadovas Vytautas Eimulis sutiko pasakyti pagrindinę šių metų apdovanojimų staigmeną – „Siemens” arenoje bei prie TV ekranų susirinkusiems žiūrovams koncertuos garsi JAV grupė „Fun Lovin’ Criminals”.

Be to, teigiama, kad visos koncertuosiančios žymiausios Lietuvos grupės ir atlikėjai rengia specialius pasirodymus renginio tema, kuri kol kas laikoma paslaptyje.

Kaip atrodys patys apdovanojimai, kurių forma ir stilistika keičiama kasmet, taip pat dar neaišku. „Renkamės iš dviejų variantų”, – sakė programų direktorius D. Bučelis.

V. Eimulis patikino, kad apdovanojimų renginys bus „didelis, gražus ir originalus”. „Bandysime nustebinti”, – intrigavo jis.

Giedrė Petkevičiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.