„Mitsubishi” ekipa Europą palieka pakilios nuotaikos

Dakaro dykumų maratono dalyviai sekmadienį įveikė antrąjį greičio ruožą. Kartu tai buvo paskutinis išbandymas Europoje, po kurio lenktynių karavanas keliasi į Maroką, kur, anot pačių sportininkų, prasidės tikrosios lenktynės.

Sekmadieninį 115 kilometrų etapą iš Portimao į Malagą laimėjo „Volkswagen” komandai atstovaujantis ispanas Carlos Sainz. Buvęs ralio pilotas laimėjo jau antrą greičio ruožą iš eilės ir išlieka šių lenktynių lyderiu.

Tačiau ralio meistrui po ne itin sėkmingo pirmojo etapo ant kulnų pradeda lipti įsibėgėjančios „Mitsubishi” komandos pilotai, antrajame greičio ruože pasiekę antrą, ketvirtą, penktą ir šeštą rezultatus.

Greičiausias tarp „Mitsubishi Pajero Evolution” vairuotojų ir vėl buvo prancūzas Luc Alphand, pasiekęs antrą geriausią rezultatą greičio ruože ir absoliučioje lenktynių įskaitoje iš šeštos pakilęs į antrą poziciją.

Ispanas Joan `Nani` Roma, greičio ruože pasiekęs penktą geriausią rezultatą, bendroje įskaitoje pakilo iki trečios vietos.

Dar vienas „Mitsubishi” pilotas Hiroshi Masuoka sekmadienį iškovojo ketvirtą vietą, tačiau dėl pirmajame etape prarasto laiko bendroje įskaitoje pakilo tik į šeštą poziciją.

Labiausiai šiemetinio maratono startas nepasisekė praėjusių dviejų metų Dakaro nugalėtojui Stephane Peterhansel, kurio rezultatus vėl menkina trasoje pradurtos padangos. Visgi, nepaisant sugaišto brangaus laiko šių lenktynių favoritas trasą įveikė šeštu rezultatu ir iš dvyliktos vietos pakilo į dešimtąją bendrosios įskaitos poziciją.

Po dviejų Europoje surengtų greičio ruožų visi keturi „Mitsubishi” ekipos pilotai sutartinai tikina bandę važiuoti greitai, tačiau nerizikavę. Mat sąlyginai trumpos trasos, palyginti su tuo, kas sportininkų laukia Afrikoje, nieko nereiškia ir jose iškovoti rezultatai tėra simboliniai.

„Man tikrasis Dakaro maratonas prasidės pirmadienį Maroke”, – taikliausiai komandos strategiją ir nuotaikas apibūdino „Mitsubishi” lenktyninkas Joan Roma.

Pirmadienį lenktynių karavanas stos į pirmojo greičio ruožo Afrikoje startą. Maroke pirmadienį sportininkams teks įveikti 314 kilometrų greičio ruožą, pareikalausiantį ne tik vairuotojų talento, bet ir pirmų rimtų navigacijos sugebėjimų.

ANTROJO ETAPO REZULTATAI

1. Carlos Sainz Volkswagen Touareg 1h 34m 28s
2. Luc Alphand Mitsubishi Pajero Evolution 1h 34m 53s
3. Nasser Saleh Al-Attiyah BMW X3 1h 34m 56s
4. Hiroshi Masuoka Mitsubishi Pajero Evolution 1h 35m 29s
5. Joan Roma Mitsubishi Pajero Evolution 1h 35m 30s
6. Stéphane Peterhansel Mitsubishi Pajero Evolution 1h 36m 53s

BENDROJI ĮSKAITA

1. Carlos Sainz Volkswagen Touareg 2h 30m 48s
2. Luc Alphand Mitsubishi Pajero Evolution 2h 34m 33s
3. Joan Roma Mitsubishi Pajero Evolution 2h 35m 02s
4. Bruno Saby Volkswagen Touareg 2h 35m 10s
5. Carlos Sousa Nissan Pick-Up 2h 35m 20s
6. Hiroshi Masuoka Mitsubishi Pajero Evolution 2h 36m 23s
7. Jutta Kleinschmidt Volkswagen Touareg 2h 36m 37s
8. Nasser Saleh Al-Attiyah BMW X3 2h 37m 30s
9. Guerlain Chicherit BMW X3 2h 37m 35s
10. Stéphane Peterhansel Mitsubishi Pajero Evolution 2h 37m 35s

Donatas Stanionis

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.