Tai jau buvo

Šiais metais žiema nepašykštėjo gerų sąlygų poledinės žūklės mėgėjams. Ledas išsilaikė iki pat Velykų, bent jau jūsų nuolankus tarnas Myndė pirmą Velykų pusdienį ištupėjo ant Kuršių marių ledo visai nesukdamas galvos dėl kiaušinių. Paskutinė šių metų poledinė žūklė nebuvo kažkuo išskirtinė, išskyrus tai, kad buvo pagauta tikrai velykinė stinta.

Pavasaris

Pavasaris paprastai žvejams būna turtingas visomis prasmėmis. Pavasarį gerai kimba žuvys, pavasarį vyksta daug įvairiausių varžybų. Šių metų pavasaris irgi nebuvo jokia išimtis. Lietuvaičiai Gintaras Zaksas, Tomas Kolesinskas, Audrius Blinstrubas, Sigitas Sasnauskas ir Rolandas Minčinauskas dalyvavo atvirajame Latvijos lašišų gaudymo čempionate, iš kur parsivežė bronzos medalius. Vyko du tradiciniai renginiai – menkių gaudymo varžybos „Baltijos menkė-2005 pavasaris” ir „Karklė-2005” – jūrinės žūklės varžybos nuo kranto. Ir vienos, ir kitos varžybos kiekvienais metais įgauna vis didesnį mastą ir sutraukia vis daugiau žvejų iš visos Lietuvos. Galima pasidžiaugti, kad jūrinė žūklė iš egzotiškos palengva virsta į visiems įprastą žvejybą. Mūsų puslapiukas nemažai rašė ir dar rašys apie jūrinę žūklę ir nuo kranto, ir iš valčių, manau, kad besidominčių šia žvejybos rūšimi atsiras vis daugiau. Juo labiau kad Baltijos jūros priekrantėje galima pagauti labai įdomių žuvų, tokių kaip lašišos, uotai, galų gale per pavasarines varžybas buvo sugautas net krabas.

Vasara

Vasarą atsigauna karpininkai. Spiningautojai birželio pabaigoje truputį aprimsta, o karpininkams vidurvasaris – pats darbymetis. Vasaros viduryje ir pabaigoje vyksta dauguma stambesnių karpininkų varžybų. Apie daugumą iš jų rašėme ir rašysime kitais metais, kai kuriose šio puslapėlio drožėjas Myndė dalyvavo, deja, šiemet nelabai sėkmingai, bet ne bėda, matyt, meilėje seksis. Vienose iš varžybų – didžiausiame Lietuvos karpininkų šou „Kur tu, karpi?” „Vakarų ekspresas” buvo vienas iš rėmėjų, šios tradicijos laikysimės ir kitais metais. Spausdinome keletą didžiausių laimikių nuotraukų, iš kurių, ko gero, įspūdingiausias – 16 kg karpis, pagautas ne ką daugiau sveriančio žvejo Ernesto. Tikiu, kad buvo pagauta ir daugiau įspūdingų žuvų, tačiau ne visada apie jas sužinome, kartais jos nukeliauja tiesiai į keptuvę, nepapozavusios laikraščiui. O gaila, įspūdingos žuvies nuotrauka visada papuošia ir laikraščio puslapį, ir žvejo buto sieną.

Ruduo

Ruduo šiemet buvo kaip vasara, bent jau pirmoji rudens pusė. Todėl ir žvejojome rudenį kaip vasarą. Paskui stojo nei ruduo, nei žiema ir tai tęsiasi iki šiol. Ir kaip visada rudenį gaudėme lydekas, plekšnes, kurios, deja, šį rudenį kibo ypač mažos, stintas, kurias sėkmingai tebegaudo iki šiol, vėgėles, kurios ir šį rudenį nepasižymėjo aktyvumu. Žodžiu, ruduo kaip ruduo… tik truputį keistas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Tai jau buvo"

  1. ramas

    nesamones paisto kažkoks rybokas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.