Sober: nauja nacistinės propagandos strategija?

Neseniai praėjusi Sober.AH epidemija iš tikrųjų galėtų būti naujos nacistinės strategijos užtvindyti viso pasaulio pašto dėžutes nacistinėmis pašto šiukšlėmis dalis. Pagal PandaLabs surinktus duomenis, šis kirminas yra sukurtas prisijungti prie daugybės serverių 2006 m. sausio 5-6 dienomis. Tai leistų – nekalbant apie kitus veiksmus – parsisiųsti kenksmingą failą, kuris galėtų paversti kompiuterius Sober.AH užkrėstais zombiais, padedančiais platinti „politines” pašto šiukšles.

Nors iš pirmo žvilgsnio tai gali atrodyti kaip spėlionė, šis spėjimas apie galimą ataką yra paremta ankstesnių Sober versijų veiksmais. 2004 m. birželį Sober.H išsiuntė tūkstančiams vartotojų – daugiausia vokiečiams ir olandams – e-laiškus su tokiomis frazėmis, kaip: „Ko reikia Vokietijai, – tai vokiečių vaikai” ir kitomis rasistinėmis žinutėmis. Ši ataka buvo susijusi su kitą dieną vykusiais rinkimais į Europos Parlamentą.

Anot Luis Corrons, PandaLabs direktoriaus: „Matome vis didėjantį skaičių atakų, susijusių su taip vadinamu „hakerių judėjimu”, kas yra kibernetinis nusikalstamumas su politine propaganda. Turėkite omenyje, kad IT tapo labai svarbia priemone visuomenėje ir šio tipo didelio masto atakos ne tik sukelia žiniasklaidos susidomėjimą, bet taip pat gali, priklausomai nuo rimtumo, turėti sunkių pasekmių visose srityse.”

Tikėtina, kad bus didelis skaičius Sober.AH užkrėstų kompiuterių. Šis kirminas maždaug šių metų lapkričio gale dėl visame pasaulyje praneštų infekcijų skaičiaus sukėlė Oranžinio viruso pavojų. Net ir šiandien, jis yra vienas iš dažniausiai su Panda ActiveScan aptinkamų virusų, pažymint faktą, kad jis vis dar plačiai pasklidęs.

Norint išvengti galimų Sber.AH atakų, ji turėtų būti pašalintas iš visų užkrėstų kompiuterių. Vartotojai turėtų būti atsargesni, jei jų kompiuteriai yra be atitinkamos antivirusinės apsaugos arba ji yra neatnaujinta. „Prisiminkite, kad Sober.AH sukėlė vieną rimčiausių epidemijų 2005 metais ir kiek daug kompiuterių galėjo būti užkrėsti vartotojams to net nežinant. Tokie kompiuteriai sausį bus galimų atakų sukėlėjai. Kompiuteris, prisijungęs prie interneto, gali tapti kenksmingo kodo šaltiniu kitiems vartotojams, jei nebus imtasi priemonių”, aiškina Corrons.

Panda Software sukūrė nemokamą priemonę su PQREMOVE paslauga, kurios pagalba visi vartotojai gali pašalinti Sober.AH iš užkrėstų kompiuterių. Šią priemonę galite parsisiųsti adresu: http://www.pandasoftware.com/download/utilities/. Papildomai, norint staigiai dezinfekuoti kompiuterius, Panda Software siūlo vartotojams – nemokamai adresu http://www.pandasoftware.com/home/default.asp – tiesioginį antivirusinį sprendimą Panda ActiveScan.

TruPreventTM aptikimo technologijos aptinka ir pašalina Sober.AH, nereikalaudamos ankstesnių atsinaujinimų, taigi kompiuteriai su šiomis technologijomis yra apsaugoti nuo pat šio kirmino pasirodymo pradžios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.