Rinktinės uždaviniai: 30-70 vietos

Vakar Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomasis komitetas patvirtino šalies rinktinę, kuri atstovaus Lietuvai 2006 metų Turino žiemos olimpinėse žaidynėse – į Italiją vyks 7 sportininkai.

Žaidynėse Lietuvos garbę gins dalyvaus biatlonininkai Diana Rasimovičiūtė ir Karolis Zlatkauskas, slidininkai Irina Terentjeva ir Aleksejus Novoselskis, dailiojo čiuožimo pora Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas bei kalnų slidininkas Vitalijus Rumiancevas.

Dar du sportininkai įrašyti į atsarginių sąrašą. Tai dailiojo čiuožimo atstovas Aidas Reklys, o biatlonininkė Veronika Lagun galėtų startuoti tik negalint dalyvauti D. Rasimovičiūtei, nes šalis turi tik vienos moters kvotą.

Lietuvos olimpinės rinktinės sudėtis buvo patvirtinta atsižvelgus į sporto šakų federacijų pasiūlymus ir įvykdytus normatyvus.

Aukščiausių vietų tikimasi iš dailiojo čiuožimo poros – jie kovos dėl medalių, o pagrindiniais mūsiškių konkurentais bus Rusijos, Ukrainos, Kanados bei JAV (jei čiuožėja gaus pilietybę) šokėjai.

Kiti sportininkai užduotis įvykdytų pasiekę gan kuklių rezultatų. Slidinėjimo varžybose iš I. Terentjevos tikimasi vietos 30-uke, o iš A. Novoselskio – 50-uke. Biatlono varžybose D. Rasimovičiūtei keliamas uždavinys aplenkti pusę dalyvių ir būti tarp 45-50 pirmųjų, o iš K. Zlatkausko realu tikėtis 60-70 vietos. Kalnų slidininkui sėkmė būtų aplenkti bent 20 proc. dalyvių.

Beje, prieš išvykdami į olimpines žaidynes visi mūsiškiai bus patikrinti dopingo testais.

Dalyvavimui 2006 metų Turino žiemos olimpinėse žaidynėse numatyta 470 tūkst. litų bei 100 tūkst. litų rėmėjų parama. Dalyvavimo 2008 metų Pekino žaidynėse avansiniams apmokėjimams bus skirta 500 tūkst. litų ir dar paliktas tokio pat dydžio rezervas.

Lietuvos olimpinę rinktinę „Turinas-2006” sudaro iš viso 18 žmonių: Vida Vencienė – misijos vadovė, Ijolė Domarkienė – akreditacijos ir ryšių su organizaciniu komitetu atstovė, Jonas Domanskis – olimpinis atašė, Dalius Barkauskas ir Vladas Sklizmantas – gydytojai, Diana Rasimovičiūtė ir Karolis Zlatkauskas – biatlonas, Vilius Repšys ir Ričardas Griaznovas – biatlono treneriai, Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas – dailusis čiuožimas, Jelena Maslennikova – dailiojo čiuožimo trenerė, Irina Terentjeva ir Aleksejus Novoselskis – slidinėjimas, Igoris Terentjevas – slidinėjimo treneris, Vitalijus Rumiancevas – kalnų slidinėjimas, Jurijus Švecovas – kalnų slidinėjimo treneris, Romualdas Glazauskas – slidinėjimo rinktinės vadovas, Veronika Lagun (biatlonas) ir Aidas Reklys (dailusis čiuožimas) – atsarginiai.

Oficialias palydas į Turiną planuojama surengti sausio 24-ąją, tačiau jose negalės dalyvauti visi atletai, tuo metu būsiantys užsienyje.

Valdas Pryšmantas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.