Laiko pastumdėliais

Metus pataisą vilkinusi valdžia prieš didžiąsias šventes lyg tyčia sujaukė žmonių planus.

Kai valdžia netikėtai padovanojo žmonėms išeiginių, visai neapsidžiaugė ne tik verslininkai ir premjeras, bet ir tūkstančiai savo laiką įpratusių planuoti paprastų lietuvių.

Mūsų šalies gyventojai, kaip ir daugelio kitų civilizuotų valstybių atstovai, nori iš anksto žinoti, kada reikės dirbti, o kada galima smagiai atsipūsti.

Juk tam tikrų dalykų tiesiog neįmanoma suplanuoti spontaniškai – užsisakyti keliones, rezervuotis viešbučius ar kaimo turizmo sodybas, pirkti bilietus į renginius ar elementariai tartis dėl susitikimų su bičiuliais kur kas patogiau prieš mėnesį ar bent prieš savaitę. Kartais tokiais dalykais reikia rūpintis net prieš pusmetį.

Panašu, kad mūsų valdžios atstovai moka tik gražiai paplepėti apie ilgalaikį strateginį planavimą ir mąstymą, o realiai tokio dalyko mūsų šalyje nėra. Belieka tik piktintis, kad strateginio planavimo seminarais valdininkai vadina pliuškenimąsi burbulinėse voniose arba kaitinimąsi pirtelėje.

Seimo ir prezidento „dovana”, kai galvotrūkčiais buvo priimta Darbo kodekso pataisa dėl su savaitgaliais sutampančių švenčių dienų kompensavimo, nepanaši į rūpinimąsi paprastų žmonių gerove. Labiau tai primena iš skandalų neišbrendančios valdžios desperatiškus bandymus bent prieš didžiąsias metų šventes įsiteikti masėms.

Net premjeras Algirdas Brazauskas vakar per „Žinių radiją” sakė, kad jam nelabai patinka ši pataisa. .

Seimo socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Algirdas Sysas pripažino, kad netikėtai išpuolę laisvadieniai sujaukė žmonių planus.

A.Sysas teisinosi, kad jis ir pats priblokštas, kaip žaibiškai įsigaliojo parlamentarų priimta pataisa: „Nesitikėjome, kad prezidentas taip staigiai reaguos. Per devynerius metus tai – pirmas toks atvejis!”
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.