Kairiųjų ambicija – perimti miesto vairą

Miesto socialdemokratai užsimoję nustumti nuo valdžios dabar čia karaliaujančius konservatorius

Sieks nurungti visus konkurentus

Panevėžio socialdemokratai būsimuosiuose savivaldybių rinkimuose pasiryžę iškovoti daugiausia mandatų ir tapti valdančiąja naujos miesto Tarybos partija.

„Mūsų pozicijos Panevėžyje nuolat stiprėja, ir per praėjusius rinkimus pagal laimėtų vietų skaičių atsilikome tik nuo konservatorių. Šįkart bandysime pakovoti, kad būtume pirmojoje vietoje”, – vakar dienraščiui sakė partijos Panevėžio skyriui vadovaujantis P.Vadopolas.

Šios kadencijos miesto Taryboje yra 5 socdemai, 7 vietos priklauso konservatoriams.

Gali kviestis valstiečius liaudininkus

Tarybos Socialdemokratų frakcijos pirmininkas P.Vadopolas įsitikinęs, kad rinkėjai per naujus rinkimus atsižvelgs į dabartinių partijos atstovų miesto valdžioje veiklą: „Blogų darbų nepadarėme, visą laiką stengėmės kuo geriau atstovauti panevėžiečiams, ginti paprastų miesto gyventojų interesus”.

Paklaustas, ar miesto socdemai svarstys galimybę rinkimams su kokios nors kitos partijos nariais sudaryti bendrą kandidatų sąrašą, P.Vadopolas atsakė teigiamai.

„Savaitgalį partijos tarybos posėdyje mūsų strateginiais partneriais savivaldybių rinkimuose buvo įvardyti profesorės Kazimieros Prunskienės vadovaujami valstiečiai liaudininkai. Manau, sąjunga su šia politine jėga per rinkimus visiškai galima ir Panevėžyje”, – teigė P.Vadopolas.

Pasak miesto socdemų vedlio, ar Panevėžio valstiečiai liaudininkai bus pakviesti siūlyti savo atstovų į bendrą kandidatų sąrašą, nuspręs visuotinis partijos skyriaus narių susirinkimas.

Nesupranta, kodėl nėra populiariausi

Prisiminęs kitus socialdemokratų tarybos posėdyje šeštadienį aptartus reikalus, P.Vadopolas išskyrė bendražygių diskusijas apie padėtį valdančiojoje koalicijoje bei tiesioginius merų rinkimus.

„Su partijos bičiuliais konstatavome, kad susidarė kurioziška situacija – nors šalies ekonominiai rodikliai gerėja, valdžioje esančios mūsų partijos reitingai nėra dideli. Atrodo, ir dirbame, ir stengiamės, tačiau mūsų lyg ir negirdėti. Tas pats yra ir Panevėžyje”, – apgailestavo partijos Panevėžio skyriaus ir frakcijos pirmininkas.

Svarstydama, koks turėtų būti tiesiogiai išrinktų merų statusas, socdemų taryba, anot P.Vadopolo, pritarė Lietuvos savivaldybių asociacijos siūlymams ir atmetė Seimo vicepirmininko Viktoro Muntiano pateiktą įstatymo projektą.

„Šis projektas mums visiškai nepriimtinas, kadangi pagal jį merų iškrapštyti iš postų būtų visiškai neįmanoma”, – paaiškino P.Vadopolas.

Neringa Martinkutė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.