Pensininkai tapo ginkluoto plėšiko aukomis

Kaune savo namuose nužudytas 69 metų vyras ir sunkiai sužalota jo metais vyresnė žmona

Šeštadienio vakare nuosavų namų kvartale tarp Šilainių ir Vilijampolės įvykdytas tiek savo motyvu, tiek žiaurumo priežastimi sunkiai suvokiamas nusikaltimas. Viena pagrindinių versijų – tai buvo psichikos sutrikimų turinčio asmens išpuolis: patekus į vieną Tauragės gatvės namą, jo 70-metei šeimininkei Zofijai Naunčikienei smogta peiliu daugiau kaip 20 kartų, metais jaunesniam moters vyrui Kazimierui – apie 8-9.

Klyksmas, nustelbęs krepšinio rungtynes

69-erių metų K.Naunčikas nužudytas. Vienas dūris pataikė į širdį. Z.Naunčikienė tą patį vakarą skubiai operuota Kauno medicinos universiteto klinikose. Pasak moters artimųjų, jos būklė sunki – pažeista plaučių diafragma.

Šį išpuolį gaubia ne viena paslaptis. Kaip dienraščiui pasakojo Naunčikų kaimynai, pirmasis sužalotos moters klyksmą išgirdo nepilnametis iš gretimo namo, o ne antrajame aukšte išpuolio metu buvę užpultų pensininkų nuomininkai. Paauglio artimieji „Kauno dienai” pasakojo, kad kaimynės riksmas per aistras, besiliejusias iš „Žalgirio” ir „Lietuvos ryto” rungtynes transliavusio televizoriaus, pasigirdo visiškai atsitiktinai. Įsiaudrinęs nepilnametis netyčia nuspaudė pultelyje garsą mažinantį mygtuką. Pamanęs, kad pagalbos šaukiasi mama, jis išbėgo laukan. Tik tada paaiškėjo, kad pagalbos šaukiasi kaimynė.

Vienas peilis nepanaudotas

Tai, ką paaugliui teko išvysti nubėgus pas Naunčikus, sukėlė jam šoką. Abu pensininkus jis aptiko virtuvėje: jį, nebegyvą, atsirėmusį į virtuvės staktą, ją – netoliese, kruviną ir tampomą konvulsijų.

Šoko ištiktas paauglys puolė į antrąjį namo aukštą – pas jį nuomojusią studentų sugyventinių porą. Ši taip pat vakarojo prie krepšinio varžybas transliavusio televizoriaus ekrano ir tvirtina apie išpuolį pirmajame namo aukšte sužinojusi tik iš pas juos įpuolusio paklaikusio nepilnamečio.

Policiją bei greitosios pagalbos medikus įvykio vieton iškvietė netrukus pas Naunčikus subėgę kaimynai. Kai kurie iš jų vakar pasakojo, jog Z.Naunčikienės nugaroje žiojėjo 6 durtinės žaizdos. Netoliese mėtėsi virtuvinis peilis, tačiau be kraujo žymių. Kaimynų spėlionėmis, drūto sudėjimo sutuoktiniai galimai mėgino įsibrovėliui pasipriešinti. Be kitų sužalojimų, moteriai sužeista plaštaka bei perrėžtas smakras.

Pagal įvykio vietos apžiūrą, užpuoliką Naunčikai įsileido patys.

Versijų – ne viena

Artimųjų žiniomis, iš pensininkų namų lyg ir nieko nedingę.

Kaimynai pasakoja, kad sutuoktiniai nebuvo konfliktiški žmonės. Priešingai – gana mandagūs ir labai darbštūs, be galo puoselėję savo namų aplinką. Minėtas namas, kaimynų duomenimis, – Z.Naunčikienės pirmojo vyro palikimas. Maždaug prieš dešimt metų į jį atsikraustė K.Naunčikas, už kurio moteris ištekėjo antrąjį kartą. Kaimynų žiniomis, sutuoktiniai gyveno iš pensijų bei antrojo aukšto nuomos (minėta studentų pora čia apsigyveno prieš pusmetį). Be to, K.Naunčikas turėjo santaupų, pardavęs savo butą Kaune.

Pagal tai, ką pavyko atkurti per vos parą trunkantį tyrimą, į Naunčikų namus įsibrovė ne profesionalus žudikas. Tai galėjo būti pradedantis plėšikas, kurį nelauktas pasipriešinimas greičiausiai išmušė iš planuoto nusikaltimo scenarijaus vėžių, arba psichiškai nesveikas asmuo, turėjęs neaiškių motyvų. Pavyzdžiui, – abstinencijos ištiktas narkomanas.

Artimųjų duomenimis, Z.Naunčikienė spėjo pasakyti, kad tai buvo vienas ir jai nepažįstamas jaunas vyras.

Sužeistoji kai ką papasakojo

Ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo bei sunkaus sveikatos sutrikdymo pradėję teisėsaugininkai (jų duomenimis, pavojus sužalotosios gyvybei negresia) papildo, kad tai buvo apie 25-erių metų amžiaus, apie 180 cm ūgio, galimai šviesių plaukų vyriškis, vilkėjęs tamsiai. Įsidėmėtina detalė – jis nedėvėjo nei žieminės striukės, nei palto: buvo tik su kambariniais drabužiais.

Galima įtariamojo pasišalinimo kryptis – Josvainių bei A.Stulginskio gatvių link vedantis šlaitas. Vakar išsamiai šio šlaito apžiūrai ketinta pakelti Kaune dislokuotą Vidaus tarnybos 1-ąjį pulką.

Galinčiųjų suteikti vertingos informacijos skambučių laukiama šiais policijos telefonais: 30 36 07, 30 31 23, 30 34 18 arba tiesiog 02 ar 112.

Įvykio sukrėsti Naunčikų kaimynai vakar vėl prisiminė prieš maždaug dešimt metų gretimoje Tytuvėnų gatvėje įvykusią panašią tragediją. Tada pas nutrijas auginusius pensininkus Jakubauskus įsibrovė šaunamąjį ginklą turėję plėšikai. Moteriai peršauta koja, vyras žiauriai sumuštas. Kankinami jie tada atidavė visą turėtą auksą.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.