Savivaldybei nesiseka pirkti butus

Klaipėdos savivaldybės skelbti du butų pirkimo konkursai neįvyko, nes neatsirado nė vieno norinčio parduoti butus už savivaldybės siūlytą menką kainą.

Pagal vieną konkursą norėta nupirkti 14 butų į Lietuvą grįžtantiems politiniams kaliniams ir tremtiniams bei jų šeimų nariams.

Kitas konkursas buvo skelbtas pirkti 15 butų socialiai remtiniems klaipėdiečiams.

Norėta pirkti vieno ir dviejų kambarių butus. Paraiškas pateikti reikėjo iki gruodžio 9- osios. Savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė patvirtino, kad negauta nė vienos paraiškos.

Savivaldybė suvaržyta Vyriausybės nutarimo ir negali pirkti būsto, kurio vieno kvadratinio metro kaina yra didesnė nei 2 300 litų. „Tokios kainos žmones juokina”, – sakė D.Netikšienė.

Anksčiau Vyriausybės nutarimu nustatyta savivaldybės įgyjamo būsto vieno kvadratinio metro kaina buvo 1 900 litų. Neseniai Vyriausybė įkainį padidino 400 litų. Įvertinus smarkiai šoktelėjusias nekilnojamojo turto kainas, ir to nepakanka.

Pasak D.Netikšienės, vidutinio dydžio apie 30 kvadratinių metrų ploto vieno kambario butas Klaipėdoje galėtų kainuoti apie 100 tūkst. litų, kai kvadratinio metro kaina yra 3000 – 3 200 litų.

Savivaldybei leidžiama pasirinkti, kokiu būdu įgyti gyvenamąsias patalpas – statyti namus ar pirkti butus. Jau buvo apsispręsta, kad statyti yra pigiau. Tačiau šiemet, pasikeitus Vyriausybės nustatytam įkainiui, dar buvo mėginama panaudoti turimus 1 mln. 840 tūkst. litų. Iš jų 35 tūkst. litų jau sumokėta už dviejų naujų namų projektavimo darbus. Kitų metų kovą bus pradėti ir 2007 metais baigti du namai po 50 butų. Už likusius pinigus ketinta pirkti butus. Eilėje išsinuomoti savivaldybės butą laukia daugiau kaip 600 klaipėdiečių. Nuomojamų būstų yra daugiau kaip 1700.

Ramunė Šeštokienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.