„Babilone” žaidimų kambario darbuotojai „pametė” trimetį

Į redakciją kreipėsi jauna mama Vaida Šakarnienė (nuotraukoje). Moteris papasakojo šį antradienį didžiausiame Panevėžio pramogų ir prekybos centre „Babilonas” esančiame šeimos pramogų klube-bare „Žiogas” palikusi trejų metukų sūnų, o po valandos sugrįžusi jo pasiimti neberado. Vaikus prižiūrėjusi darbuotoja sukrėstą motiną nuramino, esą mažieji dažnai nuklysta iš žaidimų kambario pasivaikščioti po pramogų centrą, o jai jų „ganyti” nepriklauso.

PB korespondentams Vaida Šakarnienė tvirtino, kad po įvykio pramogų ir prekybos centre atsigauti negalėjo dar ilgai. „Pasitvirtino, kad 13-oji diena – nelaiminga”, – guodėsi jaunoji mama.

Moteris papasakojo tądien „Babilone” įsikūrusiame vaikų žaidimo kambaryje „Žiogas” palikusi du vaikus – trejų metų Matą ir ketverių Roką. „Kai grįžau atgal į žaidimų kambarį beveik po valandos pasiimti vaikų, prie manęs pribėgo vyresnysis. Paklausiau, kur brolis. Rokas atsakė, kad žaidžia. Tačiau palikto mažylio neradau”, – prisiminė atsitikimą nelaminga mama.

Pasak V.Šakarnienės, pasiteiravus žaidimų kambario darbuotojos, kur mažylis, ši atrėžė, kad nugaroje akių neturi ir jo nematė.

„Mane nustebino toks šiurkštus atsakymas: tarsi būtų dingęs ne vaikas, o daiktas, kurį palikau ne vietoje, – pasakojo V.Šakarnienė. – Ji man aiškino, kad vaikas neprapuls, nes yra įrengtos stebėjimo kameros, yra apsauga. Tvirtino, kad taip atsitinka ne pirmą kartą, o vaiką kas nors atves”.

Neatsiprašė

V.Šakarnienė sakė, kad keista ir tai, jog, sumokėjus už paslaugą, ji suteikta nebuvo.

„Manęs net neatsiprašė, kad taip atsitiko”, – neslėpė nuostabos moteris.

„Prisimenu, kai palikau vaikus žaidimų kambaryje, paklausė, ar pasiliksiu pati. Pasakiau ne. Reikėjo apsipirkti, todėl ramiai palikau vaikus žaidimų kambaryje. Manęs net paprašė mobiliojo telefono numerio, jei atsitiktų kokia bėda”, – aiškino ji.

Anot moters, kituose prekybos centruose tokių incidentų nenutinka. „Visada ramiai palieku mažylius kituose prekybos centruose. Tokios bėdos, kad iš žaidimų kambario prapultų vaikas, nebuvo nutikę. Daugiau „Babilono” žaidimo kambaryje vaikų tikrai nepaliksiu. Vaikas, žinoma, atsirado: atvedė nuklydusį, bet manęs nei atsiprašė, nei pinigus grąžino. Po to įvykio jaučiausi nelaiminga ir apgauta”.

Priežiūros paslaugų neteikia

PB korespondentams apsilankius „Babilone”, žaidimų kambario darbuotoja Jurgita Dorošenko (nuotraukoje) iš karto pasakė prisimenanti paklydusį vaiką. „Taip, buvo toks atvejis”, – pripažino ji.

„Bet taip atsitinka jau ne pirmą kartą. Tėvai palieka vaikus mūsų žaidymų kambaryje, bet jie neįsidėmi arba nenori žinoti galiojančių taisyklių. Mes teikiame ne vaikų priežiūros, bet žaidimų paslaugas. Todėl nereikia painioti skirtingų dalykų. Esu atsakinga, kad vaikai žaisdami neužsigautų, kad gražiai žaistų. Man nepriklauso jų prižiūrėti. Susidaro toks įspūdis, kad tėvai, atėję į „Babiloną”, nori kuo greičiau atsikratyti vaikų ir pasinerti į pramogas”, – kalbėjo žaidimų kambario darbuotoja.

Mergina tvirtino, kad jos darbas ir taip sudėtingas. „Kartais savaitgaliais žaidimų kambaryje paliekama iki 30 vaikų. Kaip juos visus sužiūrėti, kad kuris neišeitų iš patalpos? Pas mus kartais patys vaikai atbėga iš kitų vietų ir žaidžia. Kadangi mūsų darbas – teikti tik žaidimų paslaugas, durų neužrakiname. Tai kaip juos visus sužiūrėsi? Tėvams vertėtų prieš paliekant vaiką gerai susipažinti su žaidimų kambario taisyklėmis, kurios kabo ant sienos. Gal tada tokių nesusipratimų nebus”.

Panevėžiečiai tėvai – priekabūs

Sostinėje įsikūrusio šeimos pramogų klubo-baro „Žiogas” direktorė Daiva Misevičienė PB korespondentams teigė, kad tokie atvejai, kai vaikai prapuola iš „Babilone” esančio žaidimų kambario, – retenybė.

„Kai atidarėm žaidimų kambarį Panevėžyje, tokių atvejų buvo. Tai jautrus dalykas, bet nemanau, kad kalti tik mes. Vaikai judrūs, ir juos sužiūrėti, kad neišeitų iš didelės patalpos, sudėtinga. Mūsų pareiga – teikti ne vaikų priežiūros paslaugas, bet žaidimų. Todėl man keista, kad tėvai, nesusipažinę su taisyklėmis, palieka vaikus ir mano, kad už juos atsakome mes. Mums sumokama tik už žaidimų paslaugą. Už kitką pinigų neimame”, – tvirtino „Žiogo” direktorė.

Be to, šeimos pramogų klubo vadovė tikino, kad taip dirbti, kaip Panevėžyje, dar neteko.

„Tėvai ieško ne teigiamo žaidimo kambario poveikio, bet mums reiškia pretenzijas. Sako, kad žaidimų kambario darbuotojai nemandagūs. Juk žaidimų kambarys pritaikytas žaisti vaikams nuo keturių iki 12 metų. Mažesnių neturėtų palikti. Tėvai palieka mažesnius, kurie nepripratę likti su svetimais ir dažniausiai palikti verkia, o kartais išeina pasivaikščioti po pramogų centrą. Visų sužiūrėti neįmanoma. Tėvams, prieš paliekant vaikus, reikėtų pagalvoti, kaip elgtis. Gal geriau mažylius vedžiotis po „Babilono” parduotuves patiems”, – tikino D.Misevičienė.

Mąsto apie naują paslaugą

Klubo direktorė D.Misevičienė pripažino jau mąstanti ir apie naują paslaugą.

„Gal vertėtų atitverti atskirą patalpą mažiems vaikams prižiūrėti? Būtų tarsi nauja paslauga. Matyt, reikia teikti ir tokią paslaugą Panevėžyje, kad tėvai ramiai galėtų palikti vaikus ir eiti apsipirkti. Tačiau noriu priminti, kad mūsų pramogų klubas tokių paslaugų neteikia. Siūlyčiau tėvams, prieš paliekant vaikus žaidimo kambaryje „Babilone”, gerai įsiskaityti taisykles ir tik paskui palikti juos žaisti”, – dar kartą priminė direktorė.

Raimonda Mikučionytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "„Babilone” žaidimų kambario darbuotojai „pametė” trimetį"

  1. Raimonda

    Jeigu butu parasyta didelem raidem „UZ DINGUSIUS VAIKUS NEATSAKOME” Nemanau,kad kokiai mamai „sautu”mintis palikti ten vaika.Neabejoju,kad apie tai pranesama labai smulkiom raidem ir taisykliu pabaigoje,lyg koki neesmini dalyka.priesingu atveju klientu tikrai daug neatsirastu.Geriau vaikuti vestis kartu ar palikti pas mociute ar paprasyti kaimynes,kad priziuretu.As visuomet veduosi kartu,aisku zyzia,bet tai mano vaikas.

  2. Samanta Dabrilaite

    kiek kainuoja?

  3. Samanta Dabrilaite

    kiek kainuoja?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.