Čekija gali uždaryti darbo rinką būsimoms ES narėms

Jeigu senosios Europos Sąjungos šalys neatidarys savo darbo rinkos naujoms organizacijos narėms, Čekijos Respublika apsvarstys galimybę įvesti tokius apribojimus Bulgarijai ir Rumunijai. Tai ketvirtadienį pareiškė Čekijos vicepremjeras, darbo ir socialinių reikalų ministras Zdenekas Škromachas (Zdenek Škromach).

Bulgarija ir Rumunija turėtų įstoti į ES 2007 metais.

„Žinoma, žmones Bulgarijoje ir Rumunijoje, kur gyvenimo lygis yra žemesnis, labai domins Čekijos darbo rinka. Jau dabar matome didelį susidomėjimą ir laikome 15 senųjų ES šalių poziciją neteisinga”, – sakė žurnalistams Z. Škromachas.

Paklaustas, kokių veiksmų galėtų imtis Čekija, Bulgarijai ir Rumunijai tapus ES narėmis, ministras pareiškė: „Čekijos Respublika neatsisako galimybės įvesti pereinamąjį laikotarpį. Vyriausybė pasiliks šią priemonę tam atvejui, jeigu padėtis taptų potencialiai rizikinga”.

„Galima tikėtis, jog jeigu ES valstybių Vakaruose sienos jiems bus uždarytos, šių naujų, daug gyventojų turinčių šalių piliečiai gali nuspręsti, kad Čekijos Respublika ir Slovakija yra jų kelionės tikslas”, – pridūrė ministras.

2005-12-15 19:04

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.