Po sprogimo Šiaulių ligoninėje – papeikimų lietus

Po praėjusį šeštadienį įvykusio sprogimo Šiaulių ligoninėje papeikimas pareikštas jos vadovui, o šis analogiškas nuobaudas skyrė savo pavaldiniams.

Ketvirtadienį Šiaulių apskrities viršininko Alvydo Šedžiaus įsakymu Šiaulių ligoninės direktoriui Petrui Simavičiui pareikštas papeikimas.

Gydymo įstaigos vadovas nuobaudos sulaukė, nes nebuvo inventorizuotos ir teisiškai įregistruotos visos ligoninės patalpos. Nebuvo įteisinta ir chirurgijos korpuso rūsyje prieš daugiau nei 20 metų įrengta pirtis, kurioje praėjusį šeštadienį kilo gaisras ir sprogimas.

Ligoninės direktorius P. Simavičius pripažino kaltę ir teigė nuobaudos neskųsiąs. Gydymo įstaigos vadovas savo ruožtu papeikimais nubaudė 10 pavaldinių, tarp jų – ir sprogimo išvakarėse iš sekretoriato raktus nuo pobūvių salės bei pirties pasiėmusią radiologijos ir endoskopijų skyriaus laborantę.

Ikiteisminį tyrimą atliekantis Šiaulių miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Dainius Pažarauskas patvirtino žiniasklaidos skelbtą informaciją, kad sprogimo išvakarėse rūsyje esančiose patalpose buvo puotaujama. Pokylyje dalyvavo daugiau nei 20 žmonių, iš kurių – du ligoninės darbuotojai. Kiti vakarėlio dalyviai – Šiaulių ligoninėje internatūrą atliekantys medikai ir pašaliniai asmenys. Įtarimai kol kas niekam nepateikti.

Šiaulių apskrities viršininkas A. Šedžius informavo, jog gruodžio 14-ąją išleido įsakymą apskričiai pavaldžioms įstaigoms. Įsakyme griežtai nurodyta, kad įstaigų patalpos būtų naudojamos tik pagal paskirtį. A. Šedžius sakė neturįs informacijos, jog kitose jam pavaldžiose įstaigose veiktų pirtys: „Nekalbu tik apie globos įstaigas, kuriose pirtys yra būtinos”.

Apskrities viršininkas teigė, kad jau dabar aišku, jog sprogimo ir gaisro padaryti nuostoliai bus mažesni nei manyta: „Manau, kad atstatymo darbai kainuos mažiau nei milijonas litų”.

2005-12-15 13:00

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.