Katalikai ir žydai minės Vatikano II Susirinkimo deklaracijos „Nostra aetate” 40-metį

Ketvirtadienį Vilniaus arkivyskupijos kurijoje katalikų bažnyčios ir žydų bendruomenės nariai minės Vatikano II Susirinkimo deklaracijos „Nostra aetate” keturiasdešimtmetį.

Naujas gaires krikščionių ir žydų tarpreliginiam dialogui suteikusi deklaracija atkreipė bendruomenių dėmesį į gausų bendrą krikščionių ir žydų dvasinį palikimą, paskatino puoselėti abipusį pažinimą ir pagarbą.

Kurijos ir Lietuvos žydų bendruomenės renginyje „Žydo pamąstymus Vatikano II Susirinkimo sukakties proga” skaitys profesorius Izraelis Lempertas, apie lietuvių ir žydų santykius ir Bažnyčią sovietų okupacijos metais kalbės daktaras Arūnas Streikus.

Konferencijos dalyvius sveikins Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis, Izraelio ambasadorius Garis Korenas (Gary Koren), apaštalinis nuncijus, arkivyskupas Peteris Štefanas Curbrigenas (Peter Stephen Zurbriggen), Vilniaus ir Lietuvos vyriausiasis rabinas Chaimas Buršteinas (Chaim Burshtein), Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkas Simonas Alperavičius.

2005-12-15 00:22

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.