„Pupuliukų” draugystė

Dviejų Slovėnijos trenerių bičiulystė Vilniaus komandos nariams badė akis.

Iš Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšinio komandos trenerio posto rudenį lyg ir ne savo noru pasitraukęs slovėnas Tomo Mahoričius Lietuvoje užminė ne vieną mįslę.

Tai aiškėja prakalbus apie jo gyvenimą žinantiems žmonėms.

Nors oficiali T.Mahoričiaus atsisveikinimo su klubu priežastis – nugaros skausmai – yra žinoma ir šis faktas tikrai egzistavo, tačiau aiškėja ir pikantiškos trenerio asmeninio gyvenimo detalės.

Kalbama, kad T.Mahoričiui profesinius reikalus pamažu užgožė artima draugystė su ekipos fizinio parengimo treneriu žemiečiu Bostjanu Jakše.

Visur ir visada kartu

„Tikra meilė – tik tarp vyrų”, – taip apie 40-mečio T.Mahoričiaus ir 25 metų B.Jakše bičiulystę „Ekstra žinioms” teigė vienas „Lietuvos ryto” klubo narių, paprašęs neminėti jo pavardės.

Strategas ir fizinio lavinimo treneris kartu jau nuo 2002 metų.

Iš pradžių jie abu dirbo Slovėnijos Liublianos „Olimpija” ekipoje, po to – lenkų Vroclavo „Sląsk” klube.

Kai „Lietuvos ryto” komandos vadovybė nusprendė atsisakyti serbo Vlade Djurovičiaus paslaugų, postas buvo pasiūlytas T.Mahoričiui.

Tuo metu „Sląsk” dirbęs strategas sutiko, tačiau iškėlė sąlygą – kartu su juo į komandą iš Vroclavo būtinai turi persikelti ir fizinio rengimo treneris B.Jakše.

Ekipos vadovai neprieštaravo, ir abu slovėnai ėmėsi darbo Vilniuje.

Netrukus abiejų vyrų draugystė ėmė kelti problemų klubo darbuotojams ir žaidėjams.

„Pupuliukai”

Netrukus „Lietuvos ryto” krepšininkai abiem treneriams iš Slovėnijos prilipdė bendrą „pupuliukų” pravardę.

T.Mahoričius ir B.Jakše visur buvo tik kartu – sostinės viešbutyje „Barbacan Palace”, kur gyveno, per treniruotes, laisvu nuo darbo metu, kartu važinėjosi automobiliu.

„Pagrindinis „pupuliukas” B.Jakše kuo toliau, tuo labiau periminėjo vadovavimą komandai. Net juokinga būdavo žiūrėti, kai Tomo stovi ir tyli, o Bostjanas vaidina strategą”, – komentavo vienas iš klubo darbuotojų.

Kuo toliau, tuo dažniau apie ekipos strategiją ir planus žaidėjai sužinodavo ne iš T.Mahoričiaus, o iš B.Jakše.

„Vakarais abu kur nors pasėdėdavo, pasišnekučiuodavo, o po to ryte Bostjanas per treniruotes visą strategiją išdėstydavo”, – sakė klubo darbuotojas.

R.Paulausko nuojauta

Apie dviejų slovėnų draugystę ne itin noriai kalbėjo ir tada T.Mahoričiaus asistentu dirbęs Rūtenis Paulauskas, kuris šiuo metu karjerą tęsia Rusijoje.

– Kalbama, kad abiejų slovėnų draugystė buvo labai keista. Ar galite šį faktą pakomentuoti?

– Viskas įmanoma. Dabar nereikėtų niekuo stebėtis. Žvakės nelaikiau, todėl paneigti gandų apie jų itin didelę draugystę negaliu. Taip pat ir svarių faktų neturiu. Juk tai – asmeninis kiekvieno žmogaus reikalas.

– Ar yra tiesos, jog iš ekipos T.Mahoričius pasitraukė dėl nugaros skausmų?

– Girdėjau, jog spaudoje jis pareiškė, kad buvo sveikas ir jokių negalavimų neturėjo. Tačiau slovėno atmintis šiuo atveju sušlubavo – jis tikrai skundėsi nugara, o kai vykome į Ventspilį, jį skausmas buvo susukęs ne juokais.

– Ar tikrai per treniruotes ekipai vadovauti veržėsi B.Jakše?

– Šis vyrukas turi labai daug ambicijų. Bandžiau paaiškinti, kad tai – ne jo, o vyriausiojo trenerio darbas, bet jis neklausė. Beje, jau pavasarį jaučiau, jog toks abiejų slovėnų elgesys turės jiems nemalonių pasekmių.

– Kodėl toks jausmas buvo?

– Nesakysiu, tačiau nujaučiau, jog ilgai ši draugiška pora Vilniuje neužsibus.

Bijojo Eurolygos turnyro

Vilniaus „Lietuvos ryto” klubo direktorius Jonas Vainauskas nenorėjo detalizuoti kontrakto su T.Mahoričiumi nutraukimo, tačiau savo nuomonę apie trenerį pareiškė.

„Mahoričiui nugarą tikrai skaudėjo – pavyzdžiui, dėl to jis net negalėjo atvykti pas Vilniaus merą į Rotušę, kuris pagerbė komandą, iškovojusią ULEB taurę”, – sakė direktorius.

J.Vainauskas taip pat prasitarė, jog artėjant Eurolygos sezonui T.Mahoričius pradėjo panikuoti sakydamas, kad su tokiais žaidėjais jis nieko doro nenuveiks turnyre.

Dabar T.Mahoričius ir B.Jakše gyvena Slovėnijoje ir tikisi sulaukti pasiūlymų dirbti kuriame nors krepšinio klube. Be abejo, jie vyktų kartu. Pastebėta, kad neseniai jie drauge atostogavo viename šios šalies kurortų.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.