Pasieniečiams įkliuvo prabangus „Porsche” automobilis

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės pasieniečiams prie sienos su Baltarusija įkliuvo visiškai naujas Vokietijoje pagamintas prabangus „Porsche” automobilis.
Šiemet pagamintas ir vos tris tūkstančius kilometrų tenuvažiavęs automobilis gali būti vertas ketvirčio milijono litų. Jį per Šalčininkų pasienio kontrolės punktą į Baltarusiją bandė išgabenti Rusijos pilietis.
Vakar ryte minėtame punkte tarnybą vykdę Varėnos rinktinės pasieniečiai patikrino į Baltarusiją vykusio 2005 metų laidos automobilio „Porsche Cayenne ” ir jį vairavusio 44 metų Rusijos piliečio dokumentus.
Automobiliu kaip keleivis taip pat vyko dar vienas Rusijos pilietis.
Pareigūnai atkreipė dėmesį į Kaliningrado srityje, kur ir buvo registruota mašina, išduotą automobilio techninį pasą. Dokumente pasieniečiai įžiūrėjo tam tikrų klastotės požymių, todėl buvo nuspręsta automobilį sulaikyti. Apie įtartiną mašiną buvo pranešta Varėnos rinktinės operatyvininkams.
„Porsche Cayenne” techninis pasas buvo atiduotas ištirti VSAT Dokumentų tyrimo centro specialistams, kurie vėliau nustatė, kad ruso pateiktasis dokumentas iš tiesų yra klastotė.
Aiškindamiesi tyrimo detales, VSAT pareigūnai susisiekė su Vokietijos policija, kuriai pranešė pagrindinius sulaikyto automobilio identifikacinius duomenis.
Netrukus buvo gauta informacija, kad automobilis su Lietuvos VSAT pareigūnų pateiktais duomenimis iš tiesų važinėja Vokietijoje, yra ten registruotas ir policijos nepaieškomas.
Nustatyta, kad Rusijos pilietis, pasinaudodamas suklastotu dokumentu, į Baltarusiją bandė išgabenti Vokietijoje esančios mašinos „dvynį” – automobilį, kurio kėbulo numeris atitinka tos pačios markės legaliai įsigytos mašinos numerį.
Abu automobiliu vykę Rusijos piliečiai uždaryti į areštinę. Dėl dokumentų klastojimo ir naudojimosi jais VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.
„Porsche Cayenne S” modelio automobilis, priklausomai nuo komplektacijos ir įvairių patobulinimų, gali būti vertas apie 250 tūkstančių litų.
Automobilį, siekiant nustatyti tikrąjį jo savininką, dar tirs ekspertai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.