Gyvūnai gali keliauti kartu

Naminių gyvūnų šeimininkai suka galvas, kur per šventes priglausti augintinius.

Išvykdami į svečius, kai kurie klaipėdiečiai šunis ir kates apgyvendina gyvūnų viešbučiuose, kiti juos į kelionę vežasi kartu. Oficialiai gyvūnus galima vežtis traukiniais, o autobusais – tik kelionei pritaikytuose krepšiuose, dėžėse.

Kaip „Klaipėdai” teigė Klaipėdos autobusų stoties viršininkė Danutė Kubilienė, į kelionę autobusu klaipėdiečiai gali vežtis paukščius, žiurkėnus, katinus narveliuose, specialiuose krepšiuose – nedidelius šunis. Didelių šunų vežti autobusais negalima.

„Lietuvos geležinkelių” Ryšių su visuomene ir reklamos skyriaus viršininkė Lina Gabartienė dienraščiui sakė, kad gyvūnus traukiniais galima vežti tik paisant specialių taisyklių. Keleiviniais traukiniais galima vežti tik kambarinius gyvūnus – šunis, kates, taip pat paukščius ir kitus smulkius gyvūnus. Tokiai kelionei pasiryžęs gyvūno šeimininkas turi turėti veterinarijos gydytojo pažymą apie gyvūno sveikatą. Be to, keleivis, vežantis gyvūnus, atsako už žalą ir nuostolius, padarytus keleiviniame vagone. Smulkius kambarinius gyvūnus, įdėtus į dėžes, pintines ir narvelius, leidžiama vežti 3 klasės vagonuose nemokamai, o kitų klasių vagonuose – mokant už kiekvieną kaip už 10 kg bagažo.

Traukiniais galima vežti ir didelius šunis, tačiau tokiai kelionei galioja papildomi reikalavimai. Didelius šunis leidžiama vežti 1 arba 2 klasės pirmojo vagono, esančio šalia lokomotyvo, nedarbinėje angainėje, mokant kaip už 20 kg bagažo. Taip pat šunis galima vežti vagonuose su atskiromis kupė, sumokėjus už visas kupė vietas. Be to, kelionėje traukiniu šunys turi būti su pavadėliais, antsnukiais ir prižiūrimi šeimininko.

Klaipėdiečiai, per šventes nusprendę gyvūnus palikti viešbutyje, turi žinoti, kad šiomis dienomis tokio viešbučio paslaugos bus brangesnės. Viešbutyje galima apgyvendinti tik šunis ir kates.

Kaip dienraščiui teigė Nijolės Jurevičienės įmonės administratorė Birutė Gureckienė, per šventes šunų viešbučio įkainiai padidės dvigubai. Ne švenčių dienomis nedidelio šuns (iki 10 kg) priežiūra gyvūnų viešbutyje parai kainuoja apie 23 litus, katino – beveik 12 litų.

Reda Baltinaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Gyvūnai gali keliauti kartu"

  1. wanessa

    nepatikeciau savo augintinio jokiam svetimam zmogui tuolab kazkokiam vesbiciui. nesvarbu kad bus sumoketa bet svenciu dienomis mano augintine turi buti su namiskiais dziaugtis kartu, pradzioje suni arba kate i viesbuti o veliau ir vaika i prieglauda kad netrugditu linksmintis 👿 👿 👿

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.