Svečiuose pas Marijoną – Michailas Zadornovas

Penktadienio laidoje „Vakaras su Marijonu” svečiuosis humoristas, aktorius ir rašytojas Michailas Zadornovas. Žiūrovai išvys nuoširdų Michailo Zadornovo pokalbį su Marijonu Mikutavičiumi – apie politiką, istoriją, cenzūrą, optimizmą, pesimizmą, apie valdžią, pop estrados žvaigždes, Ameriką ir Lietuvą.

Laidos „Vakaras su Marijonu” kūrėjai surado Michailą Zadornovą Klaipėdoje, kur turėjo būti jo pirmasis pasirodymas. Sukoręs kelis šimtus kilometrų iš Jūrmalos, atlikėjas neatrodė pavargęs arba labai meistriškai slėpė nuovargį šypsena ir šiltu rankos paspaudimu. Vėlus vakaras, kelios valandos iki koncerto. Laidos vedėjas Marijonas Mikutavičius atsiprašo, kad trukdo pavargusį artistą. Šis atsiprašinėja, kad vėlavo. Neaukštas, ramių melsvų akių, sportiškai apsirengęs. Marijonas patrynęs delnus puolė į ataką.
„Jūsų kūrinius kadaise mėtė į šiukšlių dėžę. Kada pradėjo spausdinti kiekvieną jūsų žodį?”, – klausė laidos vedėjas. „Tada, kai tapau garsus”, – šyptelėjo artistas. Politinio humoro atstovas sakė šiuo metu besistengiantis kalbėti ne tik apie politiką. M. Zadornovas neslėpė – Rusijoje stiprėja cenzūra, o tema „Putinas” greitai bus keičiama abstrakčia „užpakalis”. Aršiais nacionalistiniais apibendrinimais garsėjantis aktorius pokalbio metu nevengė aštrių pasisakymų apie Vakarų kultūros įtaką, Rusijos turtuolių ir valdžios korupciją, mįslingus susitikimus su pačiais aukščiausiais, tenisą su kadenciją baigusius prezidentu Borisu Jelcinu ir išžudytus draugus.

Nuoširdžiai išsikalbėjęs ir pasiginčijęs su Marijonu, artistas pareiškė nejaukiai besijaučiantis Latvijoje, kur jį niekina. Netikėtas M. Zadornovo nuoširdumas netilpo į žadėtą pusvalandį. Maža to, išjungus kameras, jis dar paprašė žodžio ir netikėtai prisipažino jaučiantis kaltę prieš lietuvius….

Laidoje pas Marijoną dar dalyvaus ir žinomi Lietuvos humoristai – Juozas Zavaliauskas, buvusios laidos „Nosis” kūrybinė grupė, kiti tautinio lietuviškojo humoro meistrai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.