Šuo padėjo išaiškinti du nepilnamečius vagišius

Puikiai išvystyta tarnybinio pasieniečio šuns uoslė padėjo pareigūnams sulaikyti du nepilnamečius vagišius, pirmadienį prieš vidurnaktį Skuode apšvarinusius vietinę parduotuvę.
Gruodžio 13-osios naktį į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinės Skuodo užkardą kreipėsi Skuodo rajono policijos komisariato pareigūnai, kurie pranešė, kad apvogta Skuode esanti parduotuvė bei paprašė pasieniečių pagalbos.
Į įvykio vietą buvo išsiųstas Skuodo užkardos pasienietis kinologas Rolandas Jonušas su pustrečių metų tarnybiniu vokiečių aviganiu Erviu.
Vagystės vietoje pasieniečio šuo iškart surado įtartinus pėdsakus ir jais nuvedė paieškos grupę per netoliese esantį miškelį.
Šuns pagalba nustatyta, kad vingiais sprukę vagišiai porą kartų perbėgo kelią, bebėgdami neapdairiai išmetė ant žemės degtinės butelį, kelis cigarečių pakelius.
Netrukus tarnybinis VSAT pėdsekys atvedė pareigūnus prie už maždaug pusantro kilometro nuo parduotuvės esančio bendrabučio tipo namo.
Prie vienos namo laiptinės stovėjo kažkieno likimo valiai paliktas fotelis. Po juo pareigūnai aptiko paslėptus vyno, šampano bei degtinės butelis, kelis blokus cigarečių. Vėliau pasieniečių šuo užuostais pėdsakais nuvedė paieškos grupę link netoliese stovinčio gyvenamojo namo. Jo kieme esančiame lauko sandėliuke buvo rasti dar penki celofaniniai pirkinių maišeliai su cigaretėmis.
Netrukta išsiaiškinti, kad parduotuvę apšvarino du nepilnamečiai – 13 ir 16 metų Skuodo gyventojai. Jie sulaikyti savo namuose.
Vagystę tiria Skuodo policija.
Tai ne pirmas atvejis šiemet, kuomet pasieniečių tarnybiniai šunys padeda policijai sulaikyti įvairius vagišius, ieško ir sėkmingai suranda į nelaimę pakliuvusius žmones.
Vasaros pabaigoje Ignalinos rinktinės pasieniečio dresuojamas tarnybinis šuo sėkmingai rado iš savo namų naktį išėjusį ir be žinios dingusį garbaus amžiaus senolį.
Rugpjūtį du tos rinktinės kinologų vokiečių aviganiai nepaliko jokių šansų nuo teisėsaugininkų bandžiusiems pasprukti trims plėšikams.
Taip pat vasarą Šiaulių rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečio kinologo dresuojamas keturkojis pėdsekys sėkmingai surado į upelį įkritusį ir be žinios dingusiu laikytą pagyvenusį vyrą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.