Australija: antroji neramumų naktis

Australijoje, kuri iki šiol garsėjo kaip etninės harmonijos šalis, antrą naktį iš eilės siautėjo rasinis smurtas, o parlamentas ketina priimti įstatymą, suteikiantį policijai daugiau galių kovoti su riaušininkais.

Naktį į antradienį arabų jaunuoliai siaubė parduotuves, padeginėjo automobilius ir puldinėjo praeivius turtingame Sidnėjaus priemiestyje, kur sekmadienį minia girtų baltųjų mušė kiekvieną, savo išvaizda primenantį išeivį iš Artimųjų Rytų.

Per dvi neramumų naktis suimti 26 žmonės, sužeista 10 asmenų.

„Šitie nusikaltėliai paskelbė karą mūsų bendruomenei. Neleisime, jog jie nugalėtų”, – sakė Naujojo Pietų Velso valstijos premjeras Morisas Jema (Morris Iemma).

„Neleisiu, jog Sidnėjaus kaip tolerantiško ir gyvybingo miesto reputaciją suterštų nusikaltėliai savo veiksmais, kuriuos matėme per praėjusias 48 valandas”.

Australijos parlamentas taip pat nusprendė imtis aktyvių veiksmų. Jis ketina kuo skubiau priimti įstatymą, leisiantį policijai uždaryti atskirus miestų kvartalus, alkoholio parduotuves ir konfiskuoti automobilius.

Australijos vyriausybės vadovas Džonas Hovardas (John Howard) paragino gyventojus būti tolerantiškus. „Pulti žmones dėl jų etninės priklausomybės ar išvaizdos – visiškai nepriimtina”, – pirmadienį sakė jis.

Marubros paplūdimyje, kur prasidėjo neramumai, policija rado 30 Molotovo kokteilių ir ant stogų dėžėse sukrautų akmenų atsargas.

2005-12-13 10:36

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.