Kiemsargis reketavo kriminalistą?

Sekmadienį į nemalonią istoriją pateko Kriminalinės policijos biuro Organizuotų nusikaltimų tyrimo vyriausiosios valdybos pareigūnas Virgis A. Kiemsargis apkaltino policininką, esą jį partrenkęs automobiliu ir pabėgęs iš įvykio vietos.

Tačiau pasak Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojo Jurijaus Milevskio, dar neaišku, ar avarija išvis buvo. Tai paaiškės biure atlikus tarnybinį patikrinimą ir Eismo priežiūros tarnybai baigus ikiteisminį tyrimą, kuris pradėtas vakar, rašo „Respublika”.

Poilsio dieną vilnietis Virgis A. dirbo – teisme pateikinėjo įrodymus prieš suimamus įtariamuosius. Apie 16.30 val. jis jau važiavo namo savo automobiliu. Tauro gatvėje pareigūnas pravažiavo kiemsargį, nuo kelio kasantį sniegą. Pravažiuojant gatvės darbininką pasigirdo bumbtelėjimas į mašinos šoną.

Vėliau savo vadovybei Virgis A. pasakojo sustojęs ir išlipęs iš mašinos. Automobilis buvo neaplamdytas. Netoliese stovėjo darbininkas su kastuvu. Sprendžiant pagal sausus drabužius, žmogus nebuvo parkritęs. Prie jo priėjęs pareigūnas paklausė, kas atsitiko, pasiūlė iškviesti policiją ir greitąją pagalbą. Tačiau kiemsargis, pasak pareigūno, pareiškė, jog viskas gerai, pagalbos kviesti nereikia, pretenzijų neturįs. Pasak J.Milevskio, gali būti, jog gatvės darbininkas važiuojančią mašiną kliudė tik kastuvo kotu.

Virgis A. dėl viso pikto kiemsargiui paliko savo tarnybinio mobiliojo telefono numerį ir nuvažiavo. Maždaug po 3 valandų vyras paskambino pareigūnui ir pareikalavo kompensacijos – 500 litų.

Prie pareigūno namų kiemsargis atvyko su keliais draugais. Virgiui A. atsisakius mokėti pinigus, kilo konfliktas. Tačiau, pasak J.Milevskio, muštynių išvengta, nes tuo metu prie vyrų būrelio sustojo pro šalį važiuojantis policijos patrulis. Šiems pareigūnams kiemsargis pareiškė, kad prieš 3 valandas buvo partrenktas automobilio, o Virgis A. pabėgęs iš įvykio vietos.

Virgis A. nuo pareigų nenušalintas. Vadovybė jį apibūdina, kaip labai gerą darbuotoją.

2005-12-13 01:09

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.