Klaipėdoje vėl skaičiuojamos pirotechnikos aukos

Artėjant didžiausioms metų šventėms, tradiciškai daugėja paauglių, susižalojančių savadarbėmis pirotechnikos priemonėmis. Jaunųjų išradėjų negąsdina jokie perspėjimai apie gresiančius nemalonumus ar skaudžias pasekmes.

Užvakar, apie 21.43 val., į Klaipėdos vaikų ligoninę greitosios medicinos pagalbos brigada atvežė Rumpiškės gatvėje gyvenantį 14-metį Jevgenijų M. „Gabijos” vidurinės mokyklos moksleivis medikams aiškino susižalojęs namuose sprogus savadarbei petardai.

Nepilnamečiui diagnozavus veido ir rankos nudegimus, jis gydomas Traumatologijos skyriuje. Įvykio aplinkybes aiškinasi 1-ojo PK pareigūnai.

Prieš porą savaičių į Klaipėdos ligoninę pateko 18-metis I. Simonaitytės gatvės gyventojas Karolis G. Jaunuolis medikams melavo, jog nukentėjo per sprogimą gatvėje.

Tačiau teisėsaugininkams pavyko išsiaiškinti, jog vaikinas susižalojo savo namuose bandydamas pasigaminti pirotechnikos priemonę.

Diagnozavus kairės akies nudegimus, jis buvo išleistas gydytis namo.

Tokie atvejai – jau įprasti artėjant Naujiesiems metams. Juolab kad receptų, kaip pasigaminti savadarbes petardas ar net bombas laisvai galima rasti internete. Ten pateikiamos metodikos ir technologijos, kaip pasigaminti sprogmenis naudojant minimalią įrangą bei prieinamas medžiagas.

Nelegalių pirotechnikos priemonių, už kurių saugumą niekas neatsako, galima įsigyti ir turguje.

Atsakingų institucijų pareigūnai perspėja, jog pirotechnikos priemones gali naudoti tik pilnametystės sulaukę asmenys, tad tėveliai ar geraširdžiai suaugusieji turėtų juos nuo to apsaugoti, o ne padėti įsigyti.

Vis dėlto Lietuvos viešosios policijos tinklalapyje skelbiama, kad būtent nepilnamečiai asmenys yra vieni iš pagrindinių pirotechnikos priemonių vartotojų. Net 38,8 procento padarytų pažeidimų naudojant pirotechnikos priemones 2004 metais priskiriami paaugliams iki 14 metų.

Žaneta Skersytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.