Lapkritį SAS keleivių srautas išaugo penktadaliu

Lapkričio mėnesį koncernui „SAS Group” priklausančios aviacijos bendrovės skraidino 3 milijonus keleivių – net 20 proc. daugiau negu 2004 metų lapkritį, kai bendras keleivių srautas sudarė 2,5 milijono. Tai didžiausias mėnesinis „SAS Group” keleivių skaičiaus prieaugis per kelerius pastaruosius metus.
Iš viso per vienuolika šių metų mėnesių „SAS Group” bendrovių lėktuvais skrido 32,2 mln. keleivių – beveik 7 proc. daugiau negu pernai tuo pačiu laikotarpiu.
Be to, lapkritį užregistruotas didžiausias šį mėnesį „SAS Group” lėktuvų užimtumo rodiklis nuo praėjusio dešimtmečio pabaigos: lapkritį visuose reisuose vidutiniškai buvo užimta 66 proc. vietų. Palyginti su 2004-ųjų lapkričiu, lėktuvų užimtumas išaugo beveik 8 procentiniais punktais.
Rekordiniai mėnesiniai „SAS Group” lėktuvų užimtumo rodikliai laikosi nuo šių metų rugsėjo, kai SAS naują bilietų kainų sistemą, pasiūliusi pigių bilietų į vieną pusę keliaujant bet kuriuo reisu Europoje. Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse naujoji kainų sistema įsigaliojo nuo rugsėjo 15 dienos.
Naujoji kainodara nuo šio rudens į „SAS Group” bendrovių reisus Europoje pritraukė kur kas daugiau keleivių: jų srautas rugsėjį ir spalį vidutiniškai 17 proc. viršijo atitinkamų 2004 mėnesių rodiklius. Lapkritį keleivių srautas Europoje išaugo net 33 procentais.
„SAS Group” keleivių srautai skaičiuojami apibendrinant duomenis iš trijų „Scandinavian Airlines” padalinių Šiaurės šalyse, tarpžemyninius reisus vykdančios „Scandinavian Airlines International” ir dar keturių antrinių SAS aviacijos bendrovių: Suomijos „Blue 1”, Ispanijos „Spanair”, Norvegijos „Wideroe” ir Latvijos „airBaltic”.
SAS siūlo plačiausią reisų ir skrydžio laikų iš Europos į Skandinavijos šalis pasirinkimą, o taip pat – dažnus ir patogius skrydžius į Baltijos valstybes, JAV ir Tolimuosius Rytus.
Iš Vilniaus SAS, bendradarbiaudama su partnere „airBaltic”, siūlo reisus į Berlyną, Kopenhagą, Dubliną, Hamburgą, Helsinkį, Miuncheną, Londoną, Oslą, Rygą, Taliną ir Vieną. Be to, SAS aptarnauja reisą Kopenhaga – Palanga – Kopenhaga.
Koncerno „SAS Group” pajamos per tris šių metų ketvirčius siekė 45,6 mlrd. Švedijos kronų (16,5 mlrd. litų) ir, palyginti su atitinkamu rezultatu per devynis praėjusiųjų metų mėnesius, išaugo beveik 6 procentais.
SAS yra viena iš tarptautinio aviacijos bendrovių susivienijimo „Star Alliance” steigėjų. Ši grupė buvo įkurta 1997 metais ir dabar jungia 19 įvairių šalių aviacijos įmonių, tarp kurių tokie aviacijos rinkos gigantai kaip „United Airlines” (JAV), „All Nippon Airways” (Japonija) ir „Lufthansa” (Vokietija).

„SAS Group”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.