Lauktos įkurtuvės – atidėtos

Sutrukdė techninės kliūtys

Tūkstančiai klaipėdiečių penktadienio vakarą nesulaukė, kada bus atidarytas naujasis prekybos ir pramogų centras „Akropolis”.

Atėjus atidarymo laikui, 19 valandai, iš anksto susirinkusi minia pradėjo nerimauti, spaustis artyn vitrinų.

Po valandos ant durų pradėti klijuoti užrašai: „Atsiprašome, dėl techninių kliūčių „Akropolio” atidarymas atidėtas”. Vėliau apie tai buvo pranešta per garsiakalbius.

Tuo metu prekybos centre buvo jaučiamas sujudimas.

Prekiauti buvo pasiruošusios „Maxima” pardavėjos, kai kuriose kitose parduotuvėse dar dieną vyko oficialūs atidarymai.

Bet „Akropolis” neatvėrė durų ir kitą dieną, nors per vietinę radijo stotį klaipėdiečiai buvo kviečiami čia atvykti ir įsigyti prekių už itin mažas kainas. Tiktai vakar paskelbta, jog centro atidarymas nukeliamas dėl techninių kliūčių.

Kas vis dėlto pakišo koją?

Penktadienį rengiantis atidarymui „Vilniaus Akropolio” valdybos pirmininkas Mindaugas Marcinkevičius kalbėjo: „Jeigu niekas nepakiš kojos, „Klaipėdos Akropolis” duris atvers vakare”.

Vakar M.Marcinkevičius „Lietuvos rytui” konkrečiai nepaaiškino, kas gi pakišo koją: „Tai grynai techninės kliūtys, aš neturiu ko apkaltinti”.

Verslininkas nepatvirtino, bet ir nepaneigė, kad po kritikos žiniasklaidoje labai uoliai pradėjo dirbti priešgaisrinės tarnybos: „Jos visada buvo priekabios”.

Vakar M.Marcinkevičius dar negalėjo pasakyti, kada „Akropolis” bus atidarytas.

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius teigė, kad savivaldybė atidarymui nedarė jokių kliūčių: „Mes išsakėme kai kurių pastabų ir pretenzijų, sutarėme, kad viskas bus sutvarkyta iki gruodžio 23 dienos”.

Ir prekyba, ir pramogos

Penktadienį turėjo atverti duris dauguma didžiausio Vakarų Lietuvoje prekybos ir pramogų centro „Akropolis” parduotuvių.

Laisvalaikio ir pramogų centrai turėtų būti atidaryti Kalėdų išvakarėse.

Naujasis „Akropolis” įsikūręs 75 tūkst. kvadratinių metrų plote Taikos prospekte, netoli centro.

Čia veiks per 160 parduotuvių, maitinimo, laisvalaikio įstaigų.

Žiemos sporto mėgėjus vilios olimpinių standartų ledo arena, kurioje galės čiuožinėti mėgėjai, o prireikus – treniruotis dailiojo čiuožimo meistrai. Areną juos restoranų zona.

Čia taip pat įrengtas 16 takelių „Apolo” boulingo klubas, šešių salių kino centras „Cinamon”, sporto klubas, vaikų šalis „Euroopa”, kazino.

Tikimasi, kad per metus šiame „Akropolyje” apsilankys apie 8 mln. žmonių.

Aušra Pilaitienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.