32 rinktinės išsibarstė į grupes

Kitų metų pasaulio futbolo čempionato dalyvės sužinojo savo varžoves.

Planetos futbolo gerbėjai jau gali spėlioti, kas taps 2006 metų pasaulio futbolo pirmenybių Vokietijoje čempionu.

Penktadienio vakarą Leipcige buvo ištraukti burtai, suskirstę šiose varžybose dalyvausiančias 32 rinktines į aštuonias grupes.

Stipriausios pasaulio komandos titulą ginsianti Brazilijos rinktinė žais F grupėje kartu su Kroatijos, Australijos ir Japonijos futbolininkais.

Tuo tarpu varžybų šeimininkė Vokietijos komanda kovos A grupėje su Kosta Rikos, Lenkijos ir Ekvadoro ekipomis.

Burtų traukimo ceremonijoje dalyvavo daugybė esamų ir buvusių futbolo žvaigždžių. Be to, vokiečiai į ją sukvietė beveik visus dar gyvus pasaulio čempionatus laimėjusius žaidėjus.

Pasaulio čempionatas vyks kitų metų birželio 9 – liepos 9 dienomis. Pirmenybės prasidės A grupės maču Miunchene, kuriame susigrums Vokietija ir Kosta Rika, o baigsis finalinėmis rungtynėmis Berlyno olimpiniame stadione.

Pirmajame varžybų etape – grupių mačuose – komandos išsiaiškins, kurios dvi stipriausios rinktinės tęs kovą dėl pirmenybių apdovanojimų. Po to 16 ekipų grumsis atkrintamosiose rungtynėse.Burtų rezultatai:

A grupė

Vokietija,

Kosta Rika,

Lenkija,

Ekvadoras.

B grupė

Anglija,

Paragvajus,

Trinidadas ir Tobagas,

Švedija.

C grupė

Argentina,

Dramblio Kaulo Krantas,

Serbija ir Juodkalnija,

Olandija.

D grupė

Meksika,

Iranas,

Angola,

Portugalija.

E grupė

Italija,

Gana,

JAV,

Čekija.

F grupė

Brazilija,

Kroatija,

Australija,

Japonija.

G grupė

Prancūzija,

Šveicarija,

Pietų Korėja,

Togas.

H grupė

Ispanija,

Ukraina,

Tunisas,

Saudo Arabija.Lietuvos futbolo rinktinės trenerio Algimanto Liubinsko komentaras: „Sunku kalbėti apie rinktines, kurios pateko į pasaulio pirmenybes. Juk jos jau praėjo atranką ir, vadinasi, yra tikrai stiprios.

Mums mažiau yra žinomos Afrikos žemyno ekipos – ten futbolas labai progresuoja ir kokią sensaciją jos gali pateikti Vokietijoje – niekas nežino.

Dar vienas nežinomasis – Azijos komandos. Be abejo, Japonijos ir Pietų Korėjos futbolininkai jau yra įrodę, kad gali nurungti ne vieną stiprią pasaulio futbolo ekipą, tačiau Iranas ir Saudo Arabija – „tamsieji arkliukai”.

A grupėje, mano manymu, daugiausia galimybių prasimušti į atkrintamuosius mačus, be abejo, turi šeimininkai vokiečiai. Į antrąją vietą realiausiai pretenduoja tikrai gerai atrodanti Lenkijos komanda.

B grupės situacija juokinga. Anglus treniruojantis Svenas Goranas Erikssonas kovos prieš savo tautiečius švedus. Anglijos rinktinės nelaikyčiau favorite. Šios šalies čempionatas stiprus, bet iš žvaigždžių surinkta ekipa dažniausiai atrodo blankiai.

C grupę galima būtų pavadinti „mirtininkų” grupe. Dvi aukšto lygio Europos žemyno komandos – Olandija su Serbija ir Juodkalnija bei Argentina. Kažkam tikrai nepasiseks.

D grupėje savo racionaliu žaidimu pasižymi Meksika. Neturi daug žvaigždžių, bet sugeba kovoti. Tą patį galima pasakyti ir apie portugalus – esamas ekipos žvaigždes papildo kovingai nusiteikęs jaunimas. Šios rinktinės – D grupės favoritės.

E grupėje stipriausia komanda laikyčiau ne italus, o čekus. Paskutiniu metu Italijos ekipa yra gana „tuščia”. Tačiau, mano manymu, europiečiai šioje grupėje dominuos.

F grupėje viskas aišku. Brazilija – be konkurencijos. Tačiau kas bus antroji laimingoji ekipa – tikrai nuspėti sunku. Australų futbolininkai žaidžia Europoje, tačiau ši rinktinė sudaryta iš vyresnių žaidėjų. Jei jie sugebės išlaikyti pirmenybių tempą – visi koziriai yra jų rankose.

Gana nebloga kroatų komanda, tačiau ją dažniausiai drasko vidiniai nesutarimai. O apie Japoniją nė nereikia kalbėti – po praėjusio čempionato ji tikrai nelaikoma autsaidere.

G grupėje silpniausi – Togo atstovai. Prancūzai ir šveicarai kovojo vienoje atrankos grupėje ir tuo viskas pasakyta, o pietų korėjiečiai, matyt, kažkam iškrės nemalonų pokštą. Tačiau ar šis „malonumas” atiteks prancūzams ar šveicarams – pamatysime.

H grupė tikrai nuspėjama. Vis dėlto ukrainiečiai ir ispanai yra geresni už Tuniso ir Saudo Arabijos futbolininkus”.

„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.