A. Paulauskas tikisi, kad parlamentinis A. Zuoko įvertinimas padės tarybos nariams pašalinti jį iš pareigų

Seimo patvirtinta Vilniaus mero Artūro Zuoko tyrusios komisijos išvada turėtų padėti susiorientuoti įvairių partijų sostinės tarybos nariams pareikšti nepasitikėjimą merui ir atstatydinti jį, mano Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas.

„Visa ta tyrimo medžiaga parodė, kad meras yra praradęs pasitikėjimą visuomenės, praradęs reputaciją, ir niekas nekalba apie jo kokius tai teisinius atsakomybės aspektus, bet apie politinius. Tai yra, kad jis turi pasitraukti iš to posto”, – penktadienį Lietuvos radijui sakė A. Paulauskas. Jo nuomone, politiko reputacija yra pats svarbiausias jo turtas, kurį jis turi branginti, nes kitaip šitas asmuo politikoje, o juo labiau kokias tai pareigas užimti negali”, – sakė A. Paulauskas, komentuodamas ketvirtadienį Seimo patvirtintas išvadas.

Seimo Pirmininkas pažymėjo, kad galimą korupciją sostinės savivaldybėje ir mero Artūro Zuoko veiksmus tyrusi komisija padarė politinį vertinimą. „Ji daro ne teisinę išvadą, kad jį reikia pripažinti kaltu ar dar kaip nors bausti, bet jie daro išvadą, kad jis kaip meras, kaip politikas yra praradęs pasitikėjimą”, – sakė A. Paulauskas.

ELTA jau skelbė, kad gruodžio 8 d. Seimas patvirtino galimą korupciją sostinės savivaldybėje ir mero Artūro Zuoko veiksmus tyrusios komisijos išvadas, kuriose daroma prielaida, kad vadinamojoje „juodojoje buhalterijoje” minimas „abonentas” yra sostinės meras A. Zuokas.

Ketvirtadienį už Seimo narės Loretos Graužinienės vadovaujamos komisijos išvadas balsavo 78 Seimo nariai, 8 buvo prieš, 2 parlamentarai susilaikė.

Galimą korupciją Vilniaus savivaldybėje tyrusi Seimo komisija, susipažinusi su pateikta operatyvine ir kitokia jai pateikta medžiaga, savo išvadose daro prielaidą, jog šioje medžiagoje ne kartą minėtas „abonentas” yra vienas ir tas pats konkretus asmuo, kurį galima identifikuoti pagal šioje medžiagoje esančius konkrečius šio asmens biografiją, darbovietę, pareigas ir gyvenamąją vietą apibūdinančius faktus.

„Visa šių aplinkybių visuma leidžia manyti, kad Vilniaus miesto meras A. Zuokas ir „juodojoje buhalterijoje” bei telefoniniuose pokalbiuose minimas „abonentas” yra vienas ir tas pats asmuo, glaudžiais ryšiais susijęs su įmonių grupe „Rubicon group”, – sakoma Seimo patvirtintose komisijos išvadose.

Komisija yra įsitikinusi, kad politiniu ir moraliniu vertinimu šie komisijos nustatyto turinio ryšiai yra nesuderinami su Vilniaus miesto mero pareigomis, nesvarbu, kokie bus ikiteisminio tyrimo rezultatai šiuo klausimu.

Šioms išvadoms prieštaravę komisijos nariai liberalcentristai Rimantas Remeika ir Vytautas Bogušis pateikė Seimui savo atskirąją nuomonę, kurioje siūlo nustatyti, „jog tariamai „juodojoje buhalterijoje” ir telefoniniuose pokalbiuose minėtas „abonentas” nėra konkretus asmuo, taip gali būti pavadintas ir dirbtinai sukurtas įrašas kompiuterinėje laikmenoje”.

2005-12-09 13:47

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "A. Paulauskas tikisi, kad parlamentinis A. Zuoko įvertinimas padės tarybos nariams pašalinti jį iš pareigų"

  1. Jonas

    Idomu ,koki dar teisini mesla siulo p APaulauskas.
    Mano manymu jam reiketu pakartot teises mokslu kursa dar syk.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.