Žvejai traukia tinklus

Mėgėjiška žvejyba baigiasi ir Neringoje.

Šį palyginti šiltą ir ilgą rudenį dažnai galėdavai pamatyti būrius žuvautojų ant Nidos ir Juodkrantės krantinių, o nūn neliko nė vieno. Mat prie kranto privaryta ižo, tad žvejyba su meškere negalima.

Traukia iš Kuršių marių tinklus ir žvejai profesionalai. Traukia ir karštu vandeniu juos pila, kad atšildytų. Straigo, t. y. išima į tinklą papuolusias žuvis, bet jų nėra daug, tad, kaip pranašauja vietiniai žvejai, gautų limitų jie neišnaudos.

Nors kai kas gal jau ir išnaudojo. Tarkim, žvejui leidžia pastatyti dešimt tinklų, o jis į vandenį suleidžia dvigubai daugiau. Joks inspektorius niekada nesuskaičiuos kiekvieno žvejo tinklų, be to, žuvininkas labai lengvai išsigins, kad tas tinklas – ne jo, ir apskritai jis nežinąs kieno.

Tiesa, buvo toks Nidoje inspektorius Gintautas Morkevičius, kurio už nosies nepavedžiosi. Brakonierių siaubas ir savo darbo fanatikas!

Bet jį atleido iš darbo. Už per didelį uolumą ir dėl to, kad matė tai, ko nereikėjo matyti. Dabar Gintautas, kaip ir anksčiau, žvejoja, o krepšininkas Arvydas Sabonis patiki jam savo laivą, kai po marias reikia paplukdyti Algirdą Brazauską. Geriau už Gintautą vargu ar kas taip gerai pažįsta marias, žino žuvingas jų vietas.

Taigi Neringoje laukiama ledo, nes su juo pasirodo ir pirmosios stintos.

Adas Verba

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.