Horizonte – improvizacijų laisvė

Baroti galerija pakvietė lankytojus į paskutiniojo metų vernisažo, šalies dailininkų naujausių darbų parodos „Metų horizontai – 2005” pristatymą.

Dešimties žinomų dailininkų iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos, su kuriais galerija nuolat rengia kūrybinius projektus, kūriniai simboliškai atspindi šventišką kalėdinę nuotaiką, tad dera tarpusavyje.

Parodoje eksponuojami tapytojų Algio Griškevičiaus, Arūno Žilio, Sigito Staniūno, Dovilės Norkutės, Dano Andriulionio, Virginijaus Viningo, Ryčio Jurgelio, Lino Liandsbergio bei Algirdo Petrulio paveikslai, taip pat – naujausi skulptoriaus Aliaus Berdenkovo darbai.

Parodos atidaryme dalyvavo vos keletas jos autorių, todėl įvertinti skirtingų meninių pajautų ir saviraiškos pasaulių susidūrimą ir idėjų sklaidą paprašėme vieno iš parodos žiūrovų, Lietuvos dailės akademijos Klaipėdos vizualinio dizaino katedros dėstytojo, grafiko Algio Kliševičiaus.

„Iš pažiūros eklektiškoje parodoje regime ne atsitiktinai atrinktus, bet itin kokybiškus, kiekvieną autorių geriausiai charakterizuojančius darbus.

Meniniu požiūriu paroda įtaigi, kiekvienas kūrinys yra gero meno pavyzdys. Tad atrinkti autoriai ir jų darbai tikrai nemenkina galerijos prestižo ir ankstesnės jos ieškojimų patirties”, – sakė pašnekovas.

Parodos metu patirtus išgyvenimus jis palygino su koncertu, kuriame nė vienas muzikantas nedisonuoja; yra harmonija, ritmas. Tačiau preciziškas atlikimas ir struktūriškumas, ritmika mene, anot A. Kliševičiaus, dar negarantuoja virtuoziškumo.

„Turi būti dar kai ko, „skambėjimo”. Man, tarkime, patinka Ryčio Jurgelio „Žiūrintys į geltoną debesį”, Andriaus Miežio „Life is super” ir Dovilės Norkutės „Einu ieškoti”. Šie paveikslai turi siužetą, erdvės vaizduotei, juose yra ką šifruoti”, – sakė Algis Kliševičius.

Ivona ŽIEMYTĖ

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.