NMA svarsto galimybę viešinti ES paramos gavėjus

Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos (NMA), siekdama dar skaidresnio Europos Sąjungos (ES) kaimo plėtrai skiriamos paramos administravimo, oficialiai kreipėsi į socialinius partnerius, kad jie išreikštų savo poziciją dėl visų ES paramos gavėjų viešinimo.

„Pastaruoju metu vis dažniau kyla diskusijos, ar tikslinga viešai teikti informaciją apie visus ES paramą gavusius asmenis bei įmones. Siekiame užtikrinti, kad parama būtų administruojama efektyviai ir skaidriai, todėl kreipėmės į socialinius partnerius, kad jie išsakytų savo nuomonę šiuo klausimu”, – teigia NMA direktorius Saulius Silickas.

Pasak S. Silicko, sprendimas dėl visų paramos gavėjų viešinimo bus priimtas artimiausiu metu, kai iš visų socialinių partnerių oficialiai bus gauta jų išreikšta pozicija, taip pat įvertinus, ar tokios informacijos viešinimas neprieštarauja teisės aktams.

Šiuo metu NMA viešai skelbia informaciją apie paramos pagal Specialiąją žemės ūkio ir kaimo plėtros programą (SAPARD) bei Lietuvos 2004-2006 metų bendrojo programavimo dokumento Kaimo plėtros ir žuvininkystės prioriteto priemones gavėjus. Taip pat skelbiama statistinė informacija apie Tiesiogines išmokas už žemės ūkio naudmenas ir pasėlius, Kaimo plėtros 2004-2006 m. plano bei kitų NMA administruojamų priemonių paramą.

Priėmus sprendimą viešinti visus ES paramos gavėjus, internete iš viso būtų paskelbiama apie 500 tūkst. paramą gaunančių subjektų – maždaug tiek NMA kasmet gauna paraiškų.

NMA oficialių kreipimąsi išsakyti savo nuomonę dėl visų ES paramos gavėjų viešinimo nusiuntė LR žemės ūkio rūmams, Lietuvos ūkininkų sąjungai, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybai, Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijai bei kitoms su žemės ūkiu ir kaimo plėtra susijusioms sąjungoms bei asociacijoms.

NMA kasmet administruojamos paramos suma siekia daugiau kaip 1,5 mlrd. Lt.

Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.