„Al Qaeda” ragina atakuoti naftos objektus

Tarptautinis teroristų tinklas „Al Qaeda” paragino islamo ekstremistus visame pasaulyje atakuoti naftos objektus.

Vaizdajuostėje, kurią trečiadienį paskelbė arabų žinių agentūra „Al Jazeera”, antrasis pagal rangą „Al Qaeda” narys Eimanas al Zavahiris (Eiman al Sawahiri), be to, pažymėjo, kad tinklo vadeiva Osama bin Ladenas (Osama bin Laden) yra gyvas ir toliau vadovauja „Šventajam karui”.

E. al Zavahiris įraše teigia šią žinią platinantis ketvirtųjų rugsėjo 11-osios teroristinių išpuolių metinių proga. „Aš raginu Dievo karius per savo akcijas susikoncentruoti į vogtą naftą, nes už ją gautas pelnas daugiausia tenka islamo priešams. Todėl neturėtume jo palikti plėšikautojams, kurie valdo mūsų žemes”, – sakome kreipimesi. Saudo Arabijos karališkieji rūmai, jų pačių duomenimis, per praėjusius dvejus metus daug pinigų investavo į vietos naftos pramonės apsaugą.

E. al Zavahiris dar kartą „Al Qaeda” vardu prisiėmė atsakomybę dėl teroristinių išpuolių Londono metro šių metų liepą. Tada keturi mirtininkai nužudė 52 žmones. A. al Zavahiris koneveikė Irako pereinamojo laikotarpio vyriausybę ir piktdžiugiškai atsiliepė apie JAV armijos nuostolius Irake.

E. al Zavahiris, gydytojas iš Egipto, kartu su O. Bin Ladenu ir teroristų tinklo „Al Qaeda” vadeiva Irake Abu Musabu al Zarkaviu (Abu Mussab al Sarkawi) yra labiausiai pasaulyje ieškomi teroristai.

Tačiau kai kurie terorizmo ekspertai mano, kad teroristų tinklo vadovybė – O. bin Ladenas ir E. Al Zavahiris – nuo 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuolių JAV aktyviai nedalyvauja teroro aktų planavime, o dėl paieškų labiau rūpinasi savo gyvybe. Tačiau ankstesni „Al Qaeda” išpuoliai ir organizacijos ideologija paakino kitas teroristines grupuotes rengti kruvinas atakas.

2005-12-07 12:38

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.