JAV: nusikalstamam Pchenjano režimui taikomos sankcijos nebus panaikintos

JAV ambasadorius Seule, atsakydamas į Šiaurės Korėjos reikalavimą panaikinti suvaržymus šalies finansinėms operacijoms ir aktyvams, trečiadienį pareiškė, kad Pchenjanas – „nusikalstamas režimas”, kuris užsiima narkotikų ir ginklų kontrabanda.

Šiaurės Korėja antradienį pareiškė, jog JAV pritaikytos sankcijos šalies finansinėms operacijoms trukdo tęsti daugiašales derybas dėl Pchenjano branduolinio nusiginklavimo, ir pareikalavo jas nutraukti.

„Tai nusikalstamas režimas, – pareiškė ambasadorius Aleksandras Veršbouvas (Alexander Vershbow) žurnalistams. – Negalime padaryti politinio sprendimo ir nutraukti sankcijas, nes šis režimas užsiima pavojinga veikla, tarp jų ginklų eksportu į nestabilias šalis, narkotikų kontrabanda ir pinigų klastojimu”.

Vašingtonas anksčiau pasiūlė Pchenjanui susipažinti su priežastimis, paskatinusiomis amerikiečius imtis konkrečių veiksmų prieš tam tikras bendroves, kurios esą padeda Pchenjanui finansuoti atomines programas.

Tai kol kas paskutinis diplomatinis nesutarimas tarp JAV ir Šiaurės Korėjos. Anksčiau buvo skelbta, jog atšaukiamas gruodžio 9-11 dienomis turėjęs vykti dvišalis susitikimas. Tikimasi, kad šešių šalių derybos dėl Šiaurės Korėjos branduolinio nusiginklavimo įvyks sausį.

2005-12-07 10:32

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.