Naujųjų išvakarės Kongresų rūmuose baleto „Romeo ir Džuljeta” premjera

Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 d., Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Gintaras Rinkevičius) pristato šventinį Naujametį koncertą, kuriame, dalyvaujant keturiems Minsko operos ir baleto teatro solistams, atliks Piotro Čaikovskio šedevrą – uvertiūrą-fantaziją „Romeo ir Džuljeta”. Pirmą kartą Lietuvoje šis simfoninis veikalas bus atliekamas su šokiu ir šviesos scenografija – šokio spektaklio šviesų dailininkas K rlis Kaupužs, choreografas – Radu Poklitaru, kurio statyti originalūs ir dažnai skandalingi baletai bei šokio spektakliai nepalieka abejingų nei kritikų, nei žiūrovų. Koncertui diriguos maestro G.Rinkevičius.
Scenoje dar niekada choreografinių sprendimų nepatyrusią lyriškąją P.Čaikovskio „Romeo ir Džuljetą” šoks Baltarusijos valstybinio muzikinio teatro solistai Julija Diatko, Konstantinas Kuznecovas, Grigorijus Krukovskis ir Maksimas Kilejevas. Šie nemažai tarptautinių konkursų laimėję šokėjai, atliekantys pagrindinius vaidmenis Baltarusijos valstybiniame muzikiniame teatre, dažnai dalyvauja choreografo Radu Poklitaru projektuose, kurie pelno didžiulį susidomėjimą pasaulio scenose.
„Šokis be tabu, distiliuota stilistika, santūri eklektika, smurtas Pelenei, ramybės drumstimas&” – visi šie užsienio spaudos epitetai skirti 33 metų moldavų kilmės choreografo R.Poklitaru kūrybai apibūdinti. Baigęs Permės choreografijos mokyklą, jis 10 metų šoko Baltarusijos nacionaliniame operos ir baleto teatre. R.Poklitaru darbai už geriausią choreografiją buvo apdovanoti tarptautiniuose baleto konkursuose Varnoje (Bulgarija), Permėje (Rusija), Kijeve (Ukraina), Konstancoje (Rumunija). R.Poklitaru kūryboje persipina klasikiniai ir kasdieniai, modernūs, šokiruojantys ir nacionalinio kolorito šokio elementai. „Aš esu pirmasis, kuris balerinoms nuėmė puantus”- teigia kūrėjas.
Choreografas mėgsta į klasikinę muziką pažvelgti kitaip, netikėtai – daug atgarsių sulaukė jo statyti S.Prokofjevo baletai „Romeo ir Džuljeta (Maskvoje) ir „Pelenė” (Rygoje), taip pat Kijeve pagal M.Musorgskio „Parodos paveikslėlius” ir I.Stravinskio „Šventąjį pavasarį” sukurti šokio spektakliai. „Tikriausiai baletą galima pastatyti pagal bet kokią muziką, tačiau aš nemėgstu kompiuterinės, dirbtinės muzikos. Kur kas įdomiau dirbti su šedevrais&” – sako tik pripažintiems klasikos kūriniams choreografiją kuriantis menininkas.
Naujametis koncertas Kongresų rūmuose pateiks dar vieną staigmeną – nuostabias melodingas italų R.Falvo, E.De Curtis, C.Bixio, E.Cannio ir armėnų liaudies dainas atliks armėnų Robbertinu Loretti vadinamas keturiolikmetis dainininkas – Arsenas Stepanyanas. Jaunuolis yra Enrico Caruso jaunųjų dainininkų konkurso laimėtojas, V.Spivakovo fondo stipendininkas. Kad Arsenas Stepanianas apdovanotas nepaprastu balsu – paaiškėjo kai jam buvo vos ketveri. Berniukas tapo specialios Armėnijos vokalinės-chorinės mokyklos auklėtiniu ir greitai išgarsėjo ne tik Armėnijoje, bet ir visame pasaulyje. Kai kurias iš šventinį vakarą skambėsiančių dainų yra dainavęs ir pats Robbertino Loretti.
Koncerto Kongresų rūmuose pradžia 19 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.