Fantastiška naktis Buenos Airėse

2005 m. gruodžio 13 d. (antradienį),18.00 val.
Vilniaus Rotušėje (Didžioji g. 31)

„Los Noches de Buenos Aires”

Atlikėjai:

Vilniaus savivaldybės choras „Jauna Muzika”

Dirigentas – Vaclovas Augustinas

4 TANGO

Kristina Žebrauskaitė (akordeonas), Feliksas Zakrevskis (fortepijonas),

Birutė Bagdonienė (altas), Donatas Bagurskas (kontrabosas).

Tango šokėjai:

Brigita Urbietytė ir Tomas Dapšauskas

Programoje:

A. Piazzolla, J. C. Cobian, C. Carabajal, R. Carnota, F. Palerma, M.G. Cassillo, E. Blazquez, A. Ginastera, S. Piana, C. Monier, C. Gardel, H.C. de la Vega

vokaliniai ir istrumentiniai kūriniai ir aranžuotės

Choras „Jauna Muzika” kviečia į išskirtinės programos „Los Noches de Buenos Aires” pristatymą, kuris įvyks gruodžio 13 d. 18 val. Vilniaus Rotušėje.
Tą vakarą Rotušės salėje karaliaus, tai ko galbūt Jūs dar negirdėjote arba tai ką vėl norite išgirsti – alsus svaigulys, uždegantys ritmai, liepsnojanti aistra – dainos ir šokio vėrinys. Choras „Jauna Muzika” žvelgia į tolimąją Argentiną savo akimis. Mums mažai žinoma kultūra – populiarios argentiniečių melodijos ir jų aranžuotės chorui -tai kodėl gi nepabandžius prisiliest prie jos. Kai kurios melodijos taip plačiai paplitę pasaulyje, kad dažnai suvokiamos ne kaip originali muzika, o kaip folkloras. Kai kurie autoriai, kaip A. Piazolla ar A. Ginastera gerai žinomi pasaulyje, kiti gi mažai girdėti arba mūsuose nežinomi visai.

Ar įsivaizduojame Lotynų Amerikos kultūrą be amžinojo Tango, bet ar daug kas galėtų pasakyti kas tai yra milonga, cueca ar chacarera?

Programą lietuviškai pavadintą „Fantastiška naktis Buenos Airėse” kartu su „Jauna Muzika” atliks turūt labiausiai patyrę šio stiliaus muzikos interpretuotojai- argentinietiškos muzikos ansamblis „4 Tango” bei tango šokėjų pora Brigita Urbietytė ir Tomas Dapšauskas

Kūrybinį kelią pradėjęs „Tanquedios” vardu, šiandien ansamblis „4 Tango” yra vienas aktyviausių tango kultūros ambasadorių Lietuvoje.
2002 metais su solistu J.E.Gimenezu ansamblis įrašė tradicinių tango dainų, o 2004-aisiais su fleitininke iš Taivano Li Ming Chen – A.Piazzollos tango kompaktinę plokštelę. Šiemet pasirodė A.Piazzollos dainų, atliekamų kartu su soliste Brigita Bublyte diskas.
Pripažinimą pelnę tarptautiniuose akordeono muzikos festivaliuose, Didžiajame muzikų parade, Kristupo vasaros festivalyje „4Tango” muzikai Kristina Žebrauskaitė (akordeonas), Feliksas Zakrevskis (fortepijonas), Birutė Bagdonienė (altas), Donatas Bagurskas (kontrabosas) taip pat atlieka žinomų kompozitorių M. Kagelio, I. Stravinskio, kitų šiuolaikinių kompozitorių kūrybą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.