Choro „Brevis” jubiliejui – ypatingas muzikinis kokteilis

Choras – tai grupė rimtų žmonių juodais drabužiais, kuriems diriguoja rimtas juodai apsirengęs dirigentas. Bet tai ne šitas choras. Šis choras dainuos, šis choras vaidins, šis choras šoks, bus rimtas ir kvailios. Jis tiesiog gyvens scenoje. Tai bus Vilniaus kamerinis choras „Brevis”, švenčiantis 15 kūrybinės veiklos sukaktį.
Baigiamajame jubiliejinių metų koncerte gruodžio 22 dieną Vilniaus Kongresų rūmuose publikai bus atskleistas 16-ojo amžiaus madrigalų ir šiuolaikinio džiazo ryšys, pateiktos kai kurios galimos lietuvių liaudies dainų evoliucijos kryptys ir įrodytas išskirtinis klausytojų vaidmuo koncerto metu.
„Jubiliejinis koncertas yra puiki proga paeksperimentuoti ir sukurti netradicinę muzikinę šventę. Norime, kad į koncertą susirinkusi publika išvystų mūsų chorą tokį, kokio gal dar niekada nebuvo mačiusi”, – sakė kamerinio choro „Brevis” meno vadovas Gintatutas Venislovas.
Jubiliejiniame koncerte kartu su choru scenoje pasirodys Erica Jennings, Neringa Čereškevičienė, Andrius Mamontovas ir Marijonas Mikutavičius, tapę choro „Brevis” draugais per kelerius pastaruosius metus statant kelis lietuviškus miuziklus bei roko operas. Šiame koncerte populiariosios scenos žvaigždėms teks originalūs ir netikėti amplua. Be to, koncerte dalyvaus dar du žinomi kolektyvai: „Lithuanian Jazz Trio” (Vytautas Labutis, Leonidas Šinkarenko ir Arvydas Jofė) bei styginių kvartetas „Chordos”.
Koncerto programoje – italų ankstyvojo baroko genijaus C.Monteverdi hitai, į šiuolaikinę ritmiką įvilkta G.F.Haendelio muzika, įspūdingi jauno ir itin populiaraus amerikiečių kompozitoriaus E.Whitacre muzikiniai pasakojimai, G.Venislovo kompozicijos lietuvių liaudies dainų temomis ir kitų kompozitorių kūriniai.
Šventinį vieno geriausių Lietuvos chorų koncertą režisuoja aktorius Kęstutis Jakštas, kuris bus ir renginio vedantysis.
Įkurtas 1990 metais, choras „Brevis” yra laimėjęs kelias dešimtis apdovanojimų įvairiuose chorų konkursuose Lietuvoje ir užsienyje, o 2003 metais konkurse Prancūzijoje iškovojo geriausio Europos choro titulą, pelnęs „European Grand Prix in Choral Singing” – prestižiškiausią Europos chorinio dainavimo apdovanojimą.
Kolektyvo vadovas G.Venislovas chorų konkursuose tris kartus pelnė specialius geriausio dirigento prizus, o nuo 2001 metų vasaros jis reguliariai kviečiamas į svarbiausius Europos chorų konkursus jau kaip tarptautinių vertinimo komisijų narys.
Lietuvoje jaunatviškas ir naujovėms atviras kolektyvas per kelerius pastaruosius metus dalyvavo įvairiausiuose meniniuose renginiuose – nuo naujų savo programų pristatymo ir unikalių projektų, apjungiančių kelias meno sritis, iki miuziklų pastatymų ir koncertų vaikams.
Kamerinio choro „Brevis” jubiliejinis koncertas – 2005 m. gruodžio 22 dieną Vilniaus kongresų rūmuose. Pradžia – 19.30 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.