Per mirtininkų išpuolį Irako policijos akademijoje žuvo 27 žmonės

Per dviejų mirtininkių sprogdintojų išpuolį Irako Bagdado policijos akademijoje antradienį žuvo mažiausiai 36 policijos pareigūnai ir studentai, daugiau nei 50 žmonių buvo sužeista, pranešė amerikiečių kariai.

Atsakomybę už kruviniausią išpuolį per tris savaites prisiėmė Irako „Al Qaeda”. Internete ji išplatino pareiškimą, kad „du broliai” surengė ataką prieš arabų sunitų mažumą persekiojančią policiją.

Iš pradžių manyta, kad susisprogdino mirtininkės, bet vėliau paaiškėjo, jog tai buvo vyrai. Apie aukas vis dar gaunami prieštaringi duomenys. JAV armija pranešė apie 27 žuvusius ir 50 sužeistųjų, Vidaus reikalų ministerija – apie 36 žuvusiuosius ir 72 sužeistuosius, policija – 37 žuvusiuosius ir 76 sužeistuosius.

Rytų Bagdade įsikūrusioje akademijoje pirmasis sprogimas nugriaudėjo 12 val. 45 min. vietos laiku (11 val. 45 min. Lietuvos laiku) kadetams einant pietauti. Antrasis savižudis susisprogdino kilus panikai, teigė įvykio liudininkas policininkas Nizalas Mahmudas Chalafas (Nizal Mahmoud Khalaf).

Tai didžiausias tokio pobūdžio išpuolis nuo lapkričio 18 dienos, kai du mirtininkai, apsijuosę sprogmenimis, nužudė mažiausiai 74 žmones ir per penktadienio pamaldas nuo žemės paviršiaus nušlavė dvi šiitų mečetes.

Pastaruoju metu šiitų bei kurdų vadovaujama Irako vyriausybė bei ją remiantys amerikiečiai kovoja su arabų sunitų sukilėliais, kurie nuo 2003 m. kovo, kai prasidėjo JAV vadovaujama invazija, nužudė tūkstančius žmonių.

2005-12-06 19:39

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.