Po ETA perspėjimo Madride nugriaudėjo penki sprogimai

Ginkluota baskų separatistų grupuotė ETA antradienį greitkeliuose netoli Madrido susprogdino penkias nedideles bombas. Laimei, per išpuolius niekas nenukentėjo. Sprogimai įvyko kaip tik tą pačią dieną, kai Ispanija minėjo 27-ąsias Konstitucijos metines.

„Prie Madrido greitkeliuose sprogo penkios bombos. Jos buvo nedidelės, ir niekas per sprogimus nenukentėjo”, – teigė Ispanijos antiteroristinių pajėgų šaltinis.

Bombos sprogo nuo 16 val. iki 16 val. 15 min. Sprogimus netrukus pasmerkė Ispanijos vidaus reikalų ministras Chosė Antonijus Alonsas (Jose Antonio Alonso).

„Tai vienas paskutinių bejausmio smurto pavyzdžių, dar kartą įrodančių, kad mums reikia tęsti kovą su ETA”, – pareiškė Ch. A. Alonsas.

Baskų policija tvirtino, kad greitkelių asociacija buvo perspėta apie ETA ketinimus susprogdinti bombas netoli Madrido.

Anksčiau buvo uždarytas ir po kelių valandų atidarytas Santandero oro uostas šiaurinėje Ispanijos dalyje. Oro uostas buvo evakuotas po ETA perspėjimo apie jame esančią bombą.

Grasinimas oro uoste susprogdinti bombą sutapo su Ispanijos Konstitucijos diena, kuri yra paskelbta valstybine švente. Baskai separatistai siekia įkurti savo nepriklausomą valstybę šiaurinėje Ispanijos ir pietvakarinėje Prancūzijos dalyse, tačiau pagal dabartinę Ispanijos Konstituciją tai neįmanoma.

Antradienį baskų laikraštis „El Correo” pranešė, kad ETA neketina skelbti paliaubų tol, kol Ispanija ir Prancūzija nesutiks padaryti nuolaidų. Jau kelis mėnesius spėliojama dėl paliaubų, tačiau ETA vis vykdė bombų išpuolius, per kuriuos, laimei, niekas nežuvo.

2005-12-06 19:05

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.