Šventiškiausia vieta mieste – vaikų papuošta P. Domšaičio galerija

Uostamiesčio P. Domšaičio galerijoje pristatyta šventiška Klaipėdos moksleivių darbų paroda „Mano prakartėlė”.

Biblinius herojus vaikai lipdė iš molio, plastilino, piešė, karpė, mezgė, darė iš augalų, šieno… Komisijos nariai, skaičiuodami medžiagas, net pametė skaičių…

„Bijojome, ar atsiras mūsų mieste moksleivių, kurie norėtų daryti prakartėles. Bet, kai į galeriją vienas po kito pradėjo nešti darbus, vis labiau džiaugėmės. Miestas jau puošiasi Kalėdoms, bet, manau, kad gražiausia vieta mieste – P. Domšaičio galerija”, – sakė galerijos vadovė Kristina Jokubavičienė.

Galerija iš viso sulaukė 52 prakartėlių. Dalyvavo net 200 autorių. Konkursas surengtas P. Domšaičio 125-ųjų gimimo metinių proga. Dailininkas P. Domšaitis pats rinko prakartėles, turėjo didelę kolekciją, kuri karo metu dingo.

Neabejotinais laureatais tapo Juodkrantės L. Rėzos pagrindinės mokyklos trečiokai Arnas ir Monika Adomaičiai, net tikrus dailininkus nustebinę savo darbo brandumu ir originalumu. Dailininkas Arūnas Sakalauskas juos pavadino skulptoriais iš prigimties.

Mažiausiųjų grupėje laureatais tapo „Bitutės” darželio „Boružėlės” grupės šešiamečiai. Mažyliai biblinius herojus piešė, karpė ir lipdė iš žolelių, gilių, o kūdikėlį Jėzų paguldė į lopšį iš apelsino žievelės.

Laureato diplomas taip pat atiteko S. Dacho vidurinės mokyklos aštuntokių kolektyviniam darbui – iš baltų kaip sniegas siūlų numegztai prakartėlei.

Rima Čeliauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.