Kinija užsisakė 150 „Airbus” lėktuvų

Europos lėktuvų gamintoja „Airbus” ir Kinija pasirašė 10 mlrd. JAV dolerių vertės susitarimą dėl 150 nedidelių keleivinių lėktuvų įsigijimo. Tai didžiausias „Airbus” gautas užsakymas jau ir taip rekordiniais veiklos metais.

Sutartis dėl A320 grupės lėktuvų pasirašyta Prancūzijoje besilankant Kinijos ministrui pirmininkui Dziabao Venui (Wen Jiabao).

A320 orlaivių grupę sudaro keturių tipų lėktuvai, galintys skraidinti 107 arba 185 keleivių. 150 tokių lėktuvų katalogo kaina – apie 9,7 mlrd. JAV dolerių.

Kinija kartu su „Airbus” artima bendrove „Eurocopter” – didžiausia pasaulyje civilinių sraigtasparnių gamintoja – pasirašė sutartį ir kartu kurs pasaulinei rinkai skirtą šešių tonų sraigtasparnį.

„10 mlrd. JAV dolerių vertės užsakymas yra didžiausias, kokį „Airbus” gavo nuo tada, kai prieš du dešimtmečius įžengė į Kinijos rinką”, – sakė pagrindinė „Airbus” kompanija EADS.

Pirmadienį Kinijos vyriausybė ir Europos lėktuvų gamintoja „Airbus” pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią „Airbus” dalį lėktuvų gali surinkinėti Kinijoje.

2005-12-06 08:07

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.