L. Graužinienė siūlo Seimui antradienį patvirtinti A. Zuoko veiklą tyrusios komisijos išvadas

Galimą korupciją Vilniaus savivaldybėje ir sostinės mero Artūro Zuoko veiksmus tiriančios Seimo laikinosios komisijos pirmininkė Loreta Graužinienė siūlo Seimui antradienį neapsiriboti jos vadovaujamos komisijos parengtų išvadų pateikimu, o svarstyti ir dėl jų balsuoti.

„Raginsime, kad išvados būtų tvirtinamos šiandien”, – po antradienį vykusio komisijos posėdžio, kuriame buvo aptarti organizaciniai klausimai, Eltai sakė L. Graužinienė.

Ji teigė tokį siūlymą pateikusi ir Seimo seniūnų sueigai, tačiau galutinai apsispręsti dėl išvadų tvirtinimo procedūrų turėtų Seimas.

L. Graužinienė skeptiškai vertina kai kurių politikų ir teisininkų siūlymus atidėti Seimo komisijos išvadų tvirtinimą tol, kol teisėsaugos institucijos pateiks savo išvadas.

„Manau, kad čia visiškai nereikia sieti tų dviejų dalykų. Mes pasisakėme tik dėl asmenybės identifikavimo, ir tai nėra kategoriškai pasakyta, yra žodis „galbūt”. Mano nuomone, gerbiamam advokatui Kęstučiui Čilinskui, kuris labai aktyviai komentuoja šį epizodą, šioje vietoje reikėtų susilaikyti, nes, kaip žinau, jis kaip advokatas atstovavo sostinės tarybos nariui Vilmantui Drėmai”, – pabrėžė L. Graužinienė.

Antradienį išvadų pateikimo metu Seimo nariai nebegalės klausytis ikiteisminio tyrimo medžiagoje esančių su sostinės meru Artūru Zuoku susijusių telefoninių pokalbių. Generalinė prokuratūra pirmadienį atsisakė patenkinti tokį galimą korupciją Vilniaus savivaldybėje ir sostinės mero veiksmus tiriančios Seimo komisijos prašymą, nes jis prieštarauja įstatymams.

Pasak L. Graužinienės, Seimo Teisės departamento teisininkai Generalinės prokuratūros atsakyme komisijai „įžvelgė truputį prieštaravimų”. „Iš esmės nelabai aišku, kokie buvo pagrindiniai motyvai, kodėl neleidžiama susipažinti su pokalbiais”, – sakė L. Graužinienė.

Galimą korupciją sostinės savivaldybėje tyrusi Seimo komisija savo išvadose daro prielaidą, kad vadinamojoje „juodojoje buhalterijoje” minimas „abonentas” yra sostinės meras Artūras Zuokas.

Komisijos nuomone, visa aplinkybių visuma „leidžia manyti, kad Vilniaus miesto meras A. Zuokas ir „juodojoje buhalterijoje” bei telefoniniuose pokalbiuose minimas „abonentas” yra vienas ir tas pats asmuo, glaudžiais ryšiais susijęs su įmonių grupe „Rubicon group”.

Nagrinėdama „Eksimetos” reikalus parlamentinė komisija padarė išvadą, kad Vilniaus miesto meras A. Zuokas galimai viršijo mero įgaliojimus.

2005-12-06 10:36

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.