Antakių pešiojimas be skausmo

Sutikite – kerojantis plaukelių miškas ant akių vokų nepuošia nė vienos moters. Nenuostabu, kad toks jau daugumos moterų likimas: kęsti plaukų pešiojimo skausmus ir kovoti su antakių formą darkančiais plaukeliais.

Išsirinkite tinkamą pincetą

Mūsų prosenelės antakius pešiodavo pincetais. Nieko geresnio antakių korekcijai neišrasta iki dabar. Prieš pirkdamos pincetą atkreipkite dėmesį į kai kurias detales. Pincetas turi būti pagamintas iš kokybiško nerūdijančio plieno, o jo galiukai – poliruoti ir ne per daug aštrūs. Aštrūs pinceto galiukai plaukelius ne išraus, o tiesiog nukirps.

Tiesa, JAV išrasti elektriniai aplikatoriai, skirti antakių korekcijai, tačiau koreguojant jais antakių formą, plaukeliai atauga greičiau.

Šiluma sumažina skausmą

Prieš paimdamos pincetą į rankas, paruoškite odą, kad palengvintumėte pešiojimo procesą ir sumažintumėte raunamų plaukelių sukeltą skausmą.

Šiluma geriausiai atpalaiduoja odą. Veidą pagarinkite, o po to švelniai nušluostykite minkštu rankšluosčiu. Arba išsimaudykite karštame duše.

Kai kurie kosmetologai yra priešingos nuomonės: oda tapsianti mažiau jautri skausmui nuo šalčio. Jie pataria apvynioti ledo gabaliuką servetėle ir patrinti juo antakių odą, ji taps mažiau jautri skausmui.

Riebiu kremu patepkite tas vietas, nuo kurių pešiosite plaukus. Palaikykite 10 minučių, o po to nuvalykite vatos tamponu. Patepkite veidą spiritu.

Be to, koreguodami antakių formą, pešiokite po vieną plaukelį- taip mažiau traumuosite odą. Patartina antakių nepešioti, jei moteris serga mėnesinėmis. Oda būna jautriausia skausmui prieš mėnesines ir menstruacijų metu.

Kaip pešioti antakius?

Prieš pradedant pešioti antakius, būtina mintyse suformuoti taisyklingą antakio kontūrą.

Atsistokite prieš veidrodį. Įsivaizduokite liniją, jungiančią jūsų nosies šnervę su vidiniu akies kampučiu. Praveskite ją iki antakio linijos – būtent ten turėtų prasidėti antakio liniją. Kita įsivaizduojama linija turėtų jungti jūsų šnervę su kitu akies kampučiu. Ties šia vieta turėtų būti jūsų antakio linijos pabaiga.

Patikrinkite, ar pincetas yra švarus, o oda nuriebinta. Šepetėliu antakiams iššukuokite plaukelius pagal jų augimo kryptį. Kaire ranka stenkitės kuo labiau įtempti kaktos odą, o dešine atlikite „juodąjį darbą”. Iš pradžių pašalinkite ryškiai nuo antakio formos „nuklydusius” plaukelius, o po to tik nežymiai pakoreguokite antakių formą. Neverta labai eksperimentuoti ir antakius išpešioti iki siūlo plonumo.

Pešiokite plaukelius tik nuo vidinės antakių pusės. Jei pernelyg stipriai nupešiosite viršutinius plaukelius, jūsų veido išraiška gali tapti niūroka.

Po antakių pešiojimo patrinkite odą spiritu arba nealkoholiniu losjonu. Taip praeis greičiau odos paraudimas. Odas dirglumą sumažins ir kompresas iš ramunėlių nuoviro. Po procedūros neprauskite veido odos keletą valandų. Vanduo, patekęs į nuo išrautų plaukelių atsiradusias žaizdeles, gali sukelti uždegimą.

Kristina

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Antakių pešiojimas be skausmo"

  1. Lina

    😀 puikus straipsnis, labai naudingas 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.