Nutiestas oro tiltas tarp Palangos ir Londono

Praėjusį šeštadienį aviakompanija „flyLAL” pradėjo tiesioginius skrydžius iš Palangos tarptautinio oro uosto į Londoną.

Aviakompanija yra numačiusi, kad skrydžiai į Didžiosios Britanijos sostinę iš Palangos bus organizuojami kiekvieną savaitgalį – po vieną šeštadieniais ir sekmadieniais.

„Iki šiol Vakarų ir Šiaurės Lietuvos regionų gyventojams reikėjo važiuoti į Kauną, Vilnių ar netgi Rygą. Palanga turėtų tapti stipriu traukos centru tiems, kurie įvertina kelionės išlaidas iki toli esančio tarptautinio oro uosto”, – sako „flyLAL” generalinis direktorius Vidas Žvinys.

Kelionė iš Palangos į Londoną trunka apie pustrečios valandos. Iš Palangos į Getviko oro uostą atskridęs „flyLAL” lėktuvas „Boeing 737” po valandos jau skrenda į Vilnių. Pasak aviakompanijos atstovų, Kalėdų laikotarpiui jau rezervuoti beveik visi bilietai iš Londono į Lietuvą.

„flyLAL” vadovų teigimu, kol kas maršrutas Palanga-Londonas yra kompanijos „bandymų poligonas”. Jam pasiteisinus, iš Palangos oro uosto bus organizuojami skrydžiai ir į kitus Europos miestus.

Šiuo metu iš Palangos oro uosto reguliariais reisais keleivius, be „flyLAL”, skraidina „AmberAir” bei dvi užsienio aviakompanijos – SAS ir „Avitrans”.

Žiemos sezono metu iš šio Vakarų Lietuvos oro uosto daromi reguliarūs reisai į Kopenhagą (Danija), Dubliną (Airija), Londoną, Stokholmą (Švedija), Ronebį (Švedija) ir Hamburgą (Vokietija).

„flyLAL” šiuo metu tiesiogiai iš Vilniaus reguliariaisiais reisais skraidina keleivius į 13 Europos miestų.

Martynas Vainorius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.